Απώλειες 3,47% στο Χρηματιστήριο εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων στις τράπεζες
Μεγάλες απώλειες σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 800 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων και ενώ στις αγορές διατηρούνται οι αμφιβολίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και μετά το νέο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ.
Μεγάλες απώλειες σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 800 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων και ενώ στις αγορές διατηρούνται οι αμφιβολίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και μετά το νέο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ.
Το «κούρεμα» των ομολόγων που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας αυξήθηκε σε 53,5% από 50% και η ζημία σε όρους καθαρής παρούσας αξίας προσεγγίζει το 75%.
O γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 3,47% στις 797,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 77,1 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 793 – 833 μονάδων.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 5,25%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,67% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,54%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε απώλειες 9,97%.
Η Εθνική υποχώρησε κατά 9,46% στα 2,68 ευρώ, η Alpha Bank κατά 12,15% στα 1,59 ευρώ, η Eurobank κατά 13,33% στα 1,17 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 13,80% στα 0,56 ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά 11,41% στα 0,87 ευρώ.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 112 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 57 σε θετικό, ενώ 25 παρέμειναν αμετάβλητες.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τις απώλειες ωστόσο να είναι κάτω του 1%, ενώ η Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ήταν οριακά σε θετικό έδαφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442