Η Συρία συμφώνησε στην παράταση της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου
Η Δαμασκός είπε το «ναι» στην πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου να παραταθεί η αποστολή των παρατηρητών κατά ένα μήνα μετά την εκπνοή της. Η κίνηση ήταν αναμενόμενη, μιας και η Συρία είχε αποδεχθεί εξαρχής (αλλά δεν είχε συμφωνήσει) στο ενδεχόμενο να υπάρξει μηνιαία παράταση. Έτσι, η ομάδα των παρατηρητών θα συνεχίσει το έργο της (το οποίο έχει, πάντως, δεχθεί πολλές επικρίσεις) έως τις 23 Φεβρουαρίου.
Η Δαμασκός είπε το «ναι» στην πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου να παραταθεί η αποστολή των παρατηρητών κατά ένα μήνα μετά την εκπνοή της.
Η κίνηση ήταν αναμενόμενη, μιας και η Συρία είχε αποδεχθεί εξαρχής (αλλά δεν είχε συμφωνήσει) στο ενδεχόμενο να υπάρξει μηνιαία παράταση.
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, Sana, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουάλιντ Μουάλεμ, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου για την απόφαση της Δαμασκού.
Έτσι, η ομάδα των παρατηρητών θα συνεχίσει το έργο της (το οποίο έχει, πάντως, δεχθεί πολλές επικρίσεις) έως τις 23 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, πλήγμα αποτελεί η απόφαση των χωρών του Συμβουλίου του Περσικού Κόλπου να αποσύρουν τους παρατηρητές τους από την αποστολή στη Συρία. Αφορμή υπήρξε η άρνηση της Συρίας να αποδεχτεί ειρηνευτικό σχέδιο του Συνδέσμου, με το οποίο ζητείτο η παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Την ίδια στιγμή, η άγρια καταστολή στη χώρα συνεχίζεται αμείωτη. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, από τους οποίους οι 41 στη Χομς, σκοτώθηκαν την Τρίτη στη διάρκεια επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442