Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά την πτώση Μουμπάρακ γιορτάζουν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο
Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ γιορτάζουν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό το φόβο νέων βιαιοτήτων. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ξεκίνησε με μία λειτουργία στον ναό του Καΐρου τη νύχτα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της Αιγύπτου.
Τα πρώτα Χριστούγεννα, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, γιορτάζουν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ξεκίνησε με μία λειτουργία στον κύριο καθεδρικό ναό του Καΐρου τη νύχτα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων και οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται μετά από σειρά αιματηρών βιαιοτήτων κατά της κοπτικής μειονότητας τους τελευταίους μήνες, τόσο πριν όσο και μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.
Πολλοί χριστιανοί κατηγόρησαν τους ακραίους ισλαμιστές για τις βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους και τις επιθέσεις στις εκκλησίες που έχουν γίνει πιο έντονες μετά την πτώση του Μουμπάρακ.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας