Να παραδώσουν τον αντιπρόεδρο του Ιράκ καλεί ο Νούρι Αλ Μαλίκι τους Κούρδους
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ-Μαλίκι, κάλεσε την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν να παραδώσει τον αντιπρόεδρο της χώρας, Τάρεκ αλ Χασέμι, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία. Οι κατηγορίες κατά του αντιπροέδρου έχουν προκαλέσει φόβους ότι η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να καταρρεύσει και να ξεκινήσει νέος κύκλος βίας μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ-Μαλίκι, κάλεσε την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν να παραδώσει τον αντιπρόεδρο της χώρας, Τάρεκ αλ Χασέμι, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία.
Ο σουνίτης αντιπρόεδρος του Ιράκ κατηγορείται ότι πλήρωνε σωματοφύλακες για να πραγματοποιούν επιθέσεις.
Την Τρίτη ο Αλ Χασέμι δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να δικαστεί» για τις κατηγορίες που του προσάπτονται αν η δίκη του γίνει στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Ιρακινό πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες και δήλωσε ότι o Νούρι Αλ Μαλίκι επιθυμεί να αποτύχουν οι συνομιλίες για εθνική συμφιλίωση.
«Όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να φτάσουμε στην εθνική συμφιλίωση και να ενώσουμε το Ιράκ, έχουν πια αποτύχει. Οπότε, ναι, κατηγορώ τον Μαλίκι» είπε χαρακτηριστικά.
Οι κατηγορίες κατά του αντιπροέδρου έχουν προκαλέσει φόβους ότι η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να καταρρεύσει και να ξεκινήσει νέος κύκλος βίας μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στην ιρακινή τηλεόραση, ο σιίτης, Νούρι Αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι θα αποπέμψει τους υπουργούς που ανήκουν στον κυριότερο σουνιτικό πολιτικό συνασπισμό, τον Ιρακίγια, αν δεν άρουν το μποϊκοτάζ που έχουν επιβάλλει στο Κοινοβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο.
Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ να συμμετέχουν σε συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης.
Ερωτηθείς πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Αλ Χασέμι ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα έπρεπε να επιβλέψει οποιαδήποτε διαδικασία υπάρξει κατά του ίδιου, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ποινικό ζήτημα και ότι δεν βλέπει το λόγο επέμβασης από τον Αραβικό Σύνδεσμο ή τον ΟΗΕ.
«Δεν θα δεχθούμε καμία παρέμβαση στην ιρακινή δικαιοσύνη» είπε.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.