Μέχρι το καλοκαίρι η προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέει ο Σόιμπλε
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, αναμένει ότι η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τετάρτη σε κλειστή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ανεβάσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαίων (Core Tier 1) στο 9% προκείμενου να αντεπεξέλθουν στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, αναμένει ότι η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τετάρτη σε κλειστή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Όπως είπαν στο Bloomberg βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 οι τράπεζες θα πρέπει να ανεβάσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαίων (Core Tier 1) στο 9% προκείμενου να αντεπεξέλθουν στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Έκθεση της Credit Suisse αναφέρει ότι για την εξασφάλιση του δείκτη του 9% για τις 66 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν 220 δισεκατομμύρια ευρώ.
Καμία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν φαίνεται ότι θα αποφύγει την ανακεφαλαιοποίηση, αναφέρουν πολλοί αναλυτές και τόσο σε επίπεδο κρατών και ΕΕ όσο και σε επίπεδο τραπεζών γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες. Ωστόσο, τις οριστικές αποφάσεις φαίνεται ότι θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442