Σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης ενδέχεται να εξετασθεί η ελληνοφινλανδική συμφωνία
Σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης ενδέχεται να εξετασθεί η διμερής συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων. Σύμφωνα με τους Financial Times, το θέμα ήταν αρχικώς σχεδιασμένο να ρυθμιστεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνάντηση στελεχών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, το θέμα την τρέχουσα εβδομάδα εξετάζεται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να πρέπει να συζητηθεί και από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.
Σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης ενδέχεται να εξετασθεί η διμερής συμφωνία Ελλάδος – Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το θέμα ήταν αρχικώς σχεδιασμένο να ρυθμιστεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα, το θέμα την τρέχουσα εβδομάδα εξετάζεται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να πρέπει να συζητηθεί και από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.
Εξάλλου, στην κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε πως μετά την έγερση αξιώσεων για εγγυήσεις και από άλλα κράτη μέλη «ξαναγυρίζουμε στην πολιτική αφετηρία της απόφασης της 21ης Ιουλίου».
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε για το θέμα: «Εμείς θέλουμε να βρεθεί μία λύση, που να επιτρέπει στη Φινλανδία να ψηφίσει και να μετάσχει, αλλά το μείζον είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της Ευρωζώνης με τις αγορές και να μην τεθεί σε αμφιβολία η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος που αφορά πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά και την ικανότητα της Ευρωζώνης να διαχειρίζεται κρίσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες η διμερής συμφωνία Ελλάδας- Φινλανδίας αναλύεται ήδη σε επίπεδο Eurogroup Working Group, ώστε να καταδειχθεί πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα δάνειο πολύ μικρού ύψους.