Στα 97,67 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ το 2010
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος αργά την Δευτέρα.
Τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ διαμορφώθηκαν στα 97,67 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, έναντι 49,7 δισ. ευρώ στις αρχές της περασμένης χρονιάς.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά, λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα και στηρίζονται στην ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.
Στα τέλη Νοεμβρίου, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ είχε διαμορφωθεί στα 95,05 δισ. ευρώ.
H Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν πρόσφατα ανοίξει πιστωτικές γραμμές με ξένες τράπεζες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ σκαρφάλωσαν στα 137,7 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010, από 162 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.