Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην Αττική
Αθήνα: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αποφάσισε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 4/2, Δευτέρα 7/2 και Τρίτη 8/2, καθώς και νέα απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το Νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.
Αθήνα: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αποφάσισε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 4/2, Δευτέρα 7/2 και Τρίτη 8/2, καθώς και νέα απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το Νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.
Κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα τονίστηκε ότι ο Φ.Σ.Α. δεν θα επιτρέψει ποτέ σε ξένα συμφέροντα να αλώσουν τα φαρμακεία και να διαλύσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.
Επίσης, απεφάσισε άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους των ταμείων που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους από 1/3/2011.
Η μετάθεση της ημερομηνίας από 1η Φεβρουαρίου σε 1η Μαρτίου, έγινε ώστε να μη θεωρηθεί ότι η κίνηση αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να πιεστεί το Υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το προς κατάθεση νομοσχέδιο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φ.Σ.Α. υπογραμμίζεται ότι παρόλο που η οικονομική κατάσταση των φαρμακείων έχει φτάσει πλέον σε αδιέξοδο, ο ένας μήνας που δίνουν διορία στα ασφαλιστικά ταμεία για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, είναι η τελευταία που τους δίνεται για να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους τους.
Καταγγέλουν δε ότι παρ’ όλες τις δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για πληρωμή των οφειλομένων από το Σεπτέμβριο του 2010, αυτή τη στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία ΟΠΑΔ, Δικηγόρων, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ και Συμβολαιογράφων οφείλουν μόνο στον Φ.Σ.Α. πάνω από 150.000.000 ευρώ, ενώ και ο ΟΠΑΔ καθυστερεί την αποπληρωμή των οφειλών του.
Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι πιθανόν μέχρι την 1η Μαρτίου να έχουν προστεθεί και άλλα ταμεία στη λίστα αυτών που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Για όλα αυτά, θα υπάρξει η ίδια αντιμετώπιση.
Τέλος καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να σκύψει πάνω από τους ασφαλισμένους και τους φαρμακοποιούς, καλύπτοντας τα φάρμακα των ασφαλισμένων και εξοφλώντας τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, πράγμα που έτσι κι αλλιώς είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να κάνει.
health.in.gr
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442