Συντριβή αεροσκάφους με 68 επιβάτες στην Κούβα
Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο δε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα -εκ των οποίων οι 28 ξένοι- συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας. Οι διασώστες που έφτασαν στον τόπο της συντριβής δεν εντόπισαν κανέναν επιζώντα. Δεν έχουν διευκρινιστεί επί του παρόντος τα αίτια της τραγωδίας.
Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο δε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα -εκ των οποίων οι 28 ξένοι- συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας. Οι διασώστες που έφτασαν στον τόπο της συντριβής δεν εντόπισαν κανέναν επιζώντα. Δεν έχουν διευκρινιστεί επί του παρόντος τα αίτια της τραγωδίας.
Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζε «επείγουσα κατάσταση» και αμέσως μετά χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην περιοχή Γουασιμάλ.
Το αεροπλάνο ήταν ένα ATR-72-212 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean SA και είχε απογειωθεί από το Σαντιάγο δε Κούβα με προορισμό την Αβάνα.
Τα συνεργεία διάσωσης ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εκσκαφείς για να περάσουν μέσα από την πυκνή βλάστηση και να φτάσουν το αεροσκάφος κοντά στην πόλη Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους.
Επιτροπή από το Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας δήλωσαν πως οι καιρικές συνθήκες είναι καλές στην κεντρική Κούβα.
Η κουβανική τηλεόραση μεταδίδει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 61 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Από τους 68 επιβαίνοντες οι 28 ήταν ξένοι.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, 17 πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής (εννιά Αργεντίνοι, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα) και δέκα Ευρωπαίοι (τρεις Ολλανδοί, ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός) και ένας Ιάπωνας ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν Κουβανοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442