Άμεσα υποχρεωτικό το ABS στις μοτοσυκλέτες ζητά η FIA, το 2017 επιβάλλει η Ε.Ε
Υποχρεωτική την παρουσία του ABS σε όλες τις μοτοσυκλέτες άνω των 50 κ.εκ. το συντομότερο δυνατό ζητά η FIA προβάλλοντας ως επιχείρημα έρευνα σύμφωνα με την οποία η άμεση εφαρμογή του θα μείωνε τους θανάτους μοτοσυκλετιστών έως και 5.500 σε δέκα χρόνια.
Στο πλαίσιο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποχρεωτική παρουσία του ΑΒS στις μοτοσυκλέτες άνω των 125 κ.εκ. από το 2017, η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) ζητά την ταχύτερη υλοποίηση της πρότασης καθώς,σύμφωνα με έρευνες, η άμεση εφαρμογή της θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση τόσο των ατυχημάτων όσο και των επιπτώσεών τους.
Αναλυτικότερα, μετά από έρευνες ατυχημάτων που διεξήχθησαν από τα μέλη της FIA η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης από το 2011 θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% – 5.500 σε απόλυτους αριθμούς- τους θανάτους των μοτοσικλετιστών μέχρι το 2020, βελτίωση σημαντική όπως παρατηρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας των μοτοσικλετιστών σε ατύχημα, είναι 16 φορές υψηλότερος των οδηγών αυτοκινήτων.
Επιπλέον, όπως παρατηρεί η FΙΑ το ABS θα μπορούσε να μειώσει εκτός από τους αριθμούς των ατυχημάτων αλλά και τις επιπτώσεις τους όπως π.χ σοβαρούς τραυματισμούς.
Δεδομένων αυτών των στοιχείων η FIA ζητά από τους κατασκευαστές να εξοπλίσουν όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών άνω των 50 κ.εκ. με ABS το συντομότερο δυνατόν.
auto.in.gr
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Ακρίβεια: Ο πόλεμος… στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οι ανατιμήσεις βάζουν «φωτιά» στην τσέπη
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442