Στη Λευκωσία ο Κ.Παπούλιας για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στην Κύπρο θα μεταβεί την 1η Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επομένη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
Στην Κύπρο θα μεταβεί την 1η Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ.Παπούλιας θα φθάσει στην Κύπρο το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου και θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στη Λευκωσία.
Την επομένη θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Στη στρατιωτική παρέλαση το πρωί της 1ης Οκτωβρίου την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μορατίνος, κ.ά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.