Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κυνήγι Μανιταριών στο Πήλιο

Κυνήγι Μανιταριών στο Πήλιο

Το φθινόπωρο στο Πήλιο είναι μαγευτικό. Από το τρέχον Σαββατοκύριακο και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου πάρτε μέρος στα Σαββατοκύριακα Μανιταρογνωσίας που διοργανώνει ο Ξενώνας Αμανίτα στη Τσαγκαράδα.

Το φθινόπωρο στο Πήλιο είναι μαγευτικό. Από το τρέχον Σαββατοκύριακο και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου πάρτε μέρος στα Σαββατοκύριακα Μανιταρογνωσίας που διοργανώνει ο Ξενώνας Αμανίτα στη Τσαγκαράδα.
Αυτή την εποχή τα δάση από καστανιές και οξιές, γεμίζουν με χρυσά και κόκκινα χρώματα. Σε κάθε φύσημα του αέρα, μαζί με τα ξερά φύλλα, κάστανα και καρύδια πέφτουν από τα δένδρα στη γη. Οι αγριομηλιές στο δάσος είναι γεμάτες μήλα. Με τις πρώτες βροχές μουσκεύει το χώμα του δάσους. Με την υγρασία τα νεαρά μανιτάρια βγαίνουν, κρυμμένα κάτω από τα πεσμένα φύλλα. Στον Ξενώνα «ΑΜΑΝΙΤΑ» περιμένουν πως και πως τα πρωτοβρόχια για να εξορμήσουν με τους επισκέπτες τους σε πεζοπορίες στο βουνό για συλλογή άγριων φρούτων και καρπών. Επίκεντρο αποτελεί το «κυνήγι μανιταριών» … με γαστρονομική κατάληξη. Στα θεματικά Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας θα γνωρίσετε τα καλογεράκια, τις βασίλες, τις γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια αλλά και ….τα ζουρλομανίταρα.

Στα Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας, θα ανέβουμε στο βουνό, για να περπατήσουμε στο δάσος και να ψάξουμε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρούμε, να αναγνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα γεμίσουμε τα καλάθια μας μόνο με τα φαγώσιμα και θα ανακαλύψουμε τη γεύση τους στον ξενώνα δίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.

Τα τέσσερα ακόμα Σαββατοκύριακα λοιπόν που θα γίνει η δραστηριότητα του μανιταροκυνηγιού και μαγειρέματος είναι τα ακόλουθα:

· Παρασκευή 24 – Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

· Παρασκευή 1 – Κυριακή 3 Οκτωβρίου

· Παρασκευή 8 – Κυριακή 10 Οκτωβρίου

· Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Οκτωβρίου

· Παρασκευή 22 – Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ξενώνα «Αμανίτα», ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο με 6 δωμάτια φιλοξενίας, που έχει σαν κύρια έννοια του να προσφέρει στους πελάτες του ένα γνήσια πατροπαράδοτο τρόπο επαφής με τη φύση.

Ξενώνας Αμανίτα

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο