Ο δήμος Αγιάς Λάρισας διοργανώνει τα τελευταία 15 χρόνια τη "Γιορτή του Μήλου" προβάλλοντας με αυτό το τρόπο, τόσο το κύριο προϊόν που καλλιεργείται από τους κατοίκους του, όσο και την περιοχή ευρύτερα.
Ο δήμος Αγιάς Λάρισας διοργανώνει τα τελευταία 15 χρόνια τη «Γιορτή του Μήλου» προβάλλοντας με αυτό το τρόπο, τόσο το κύριο προϊόν που καλλιεργείται από τους κατοίκους του, όσο και την περιοχή ευρύτερα.
Παράλληλα με τη γιορτή θα διεξαχθεί και το αγιώτικο πανηγύρι προς τιμή του Αγίου Αντωνίου. Και οι δύο εκδηλώσεις γιορτάζονται όλα τα χρόνια περίπου την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα φέτος θα ξεκινήσουν την 1η και θα κορυφωθούν την 7η Σεπτεμβρίου.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αγιάς, κ. Σοφία Μπαλταγιάννη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα γίνουν και ημερίδες ενημέρωσης των αγροτών για τις νέες μεθόδους καλλιέργειας και εμπορίας του μήλου. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ντόπιους αγρότες αφού η μηλοκαλλιέργεια στην Αγιά θεωρείται από τις δυναμικότερες σε πανελλαδικό επίπεδο. «Ακόμα, με τη Γιορτή του Μήλου», πρόσθεσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, «διατηρείται και αναδεικνύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις. Επίσης, ενισχύεται η τοπική αγορά, λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, γενικότερα στην περιοχή της Αγιάς».
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την περιοχή, η οποία διαθέτει πλούτο μνημείων, όπως για παράδειγμα μεγάλο αριθμό εκκλησιών, με αξιοπρόσεκτο διάκοσμο και ανεκτίμητο θησαυρό σε φορητές εικόνες.
Ο δήμος Αγιάς, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προμηθευτεί προϊόντα, που έχουν σχέση με το μήλο, για να τα προσφέρει στη συνέχεια στους ντόπιους και τους επισκέπτες, στους ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η οργάνωση της κατάβασης του πέτρινου μονοπατιού, από το Μεγαλόβρυσο στην Αγιά, στην οποία θα πάρουν μέρος σύλλογοι και από τη Λάρισα. {{{ map }}}
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας