Έως 9% η πτώση των τουριστικών εσόδων το 2010, εκτιμά ο Γ.Νικητιάδης
Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν φέρει «σοβαρό πλήγμα» και αναμένεται να «προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στον τουρισμό φέτος», όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ.Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν φέρει «σοβαρό πλήγμα» και αναμένεται να «προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στον τουρισμό φέτος», όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ.Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
Ο κ. Νικητιάδης εκτιμά ότι τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να υποχωρήσουν 7%-9%, πτώση που ο υφυπουργός Τουρισμού αποδίδει στις απεργίες και τα συλλαλητήρια, που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να στρέφονται σε άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Κροατία.
«Χωρίς αυτά τα γεγονότα, ο τουρισμός σίγουρα θα τα κατάφερνε φέτος. Τα έσοδα θα ήταν τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα», σημειώνει και επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας και να αλλάξουμε την στρατηγική μας για να κερδίσουμε πάλι τους επισκέπτες».
Αν και τα ξενοδοχεία έχουν σε γενικές γραμμές μειώσει τις τιμές, οι αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία και τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας, συνεχίζουν να υποχωρούν.
Συνολικά, οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να υποχωρήσουν 3%-4% φέτος, ενώ, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης, «είναι απίστευτη η μείωση των αφίξεων από τη Γερμανία και τη Βρετανία».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.