Ντέρμπι «δικεφάλων» και Αρης-Ολυμπιακός στα πλέι οφ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Αρης - Ολυμπιακός είναι τα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, όπως προέκυψε στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές (δώδεκα αγώνες) ανάμεσα στις τέσσερις παραπάνω ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Τα παιχνίδια ξεκινούν στις 28 Απριλίου, θα γίνονται Τετάρτη - Κυριακή και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου. Οι δηλώσεις των προπονητών.
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Αρης – Ολυμπιακός είναι τα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, όπως προέκυψε στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές (δώδεκα αγώνες) ανάμεσα στις τέσσερις παραπάνω ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
1η αγωνιστική ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Αρης – Ολυμπιακός
2η αγωνιστική ΠΑΟΚ – Αρης Ολυμπιακός – ΑΕΚ
3η αγωνιστική ΑΕΚ – Αρης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
4η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Αρης – ΑΕΚ
5η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Ολυμπιακός – Αρης
6η αγωνιστική Αρης – ΠΑΟΚ ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Τα παιχνίδια ξεκινούν στις 28/4, θα γίνονται Τετάρτη – Κυριακή και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου.
Οι ομάδες θα ξεκινήσουν με την εξής βαθμολογία: Ολυμπιακός 4 ΠΑΟΚ 3 ΑΕΚ 1 Αρης 0
Πριν από την κλήρωση, οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων δήλωσαν μεταξύ άλλων:
Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (Ολυμπιακός): «Τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία έξι δύσκολων παιχνιδών. Είναι όλα ντέρμπι, εύχομαι να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ».
Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): «Είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι. Και οι τέσσερις ομάδες ξεκινούν με τις καλύτερες φιλοδοξίες. Στόχος είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ, που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Μετέχουν τέσσερις δυνατές ομάδες, άρα θα γίνουν δυνατά παιχνίδια. Οι αγώνες ποδοσφαίρου είναι για να παίζονται μέσα στο γήπεδο. Εμείς έχουμε στόχο την κατάκτηση της πρώτης θεσης, αν και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις έξι παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους. Να γίνουν καλά πλέι οφ, να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και περιμένω να είμαστε εμείς».
Ντούσαν Μπάγεβιτς (ΑΕΚ): «Στόχο έχουμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κίνητρα έχουμε, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω ότι και οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Από τη δική μας πλευρά, στόχος είναι η δεύτερη θέση. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες».
Έκτορ Ραούλ Κούπερ (Αρης): «Τα πλέι οφ είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Να είναι ανταγωνιστικό, να γίνουν καλά παιχνίδια. Όλες οι ομάδες έχουν μια κοινή πεποίθηση: να καταλάβουν την πρώτη θέση για να παίξουν στα προκριματικά του Champions League. Όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποκτήσουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχουν. Το καλό είναι ότι δεν σου δίνεται χρόνος για εφησυχασμό, γι αυτό σίγουρα θα παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Η δική μου ομάδα θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια, αφού αρχίζει τα πλέι οφ χωρίς βαθμούς. Όποιος είναι καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να πάρει την πρώτη θέση».
Μετά την κλήρωση οι προπονητές τόνισαν:
Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (Ολυμπιακός): «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν μπορείς να διαλέξεις τα παιχνίδια. Και οι τρεις ομάδες έχουν αγωνιστική σταθερότητα τελευταία. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα».
Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): «Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι».
Ντούσαν Μπάγεβιτς (ΑΕΚ): «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όλα είναι ντέρμπι. Όλες οι ομάδες πάνε για την πρώτη θέση. Έχουμε παιχνίδια από Τετάρτη σε Σάββατο. Ο πιο έτοιμος θα κερδίσει».
Έκτορ Ραούλ Κούπερ (Αρης): «Δεν μου έχει μείνει κάτι για να προσθέσω. Θα ευχηθώ να γίνει μια καλή διοργάνωση και να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο».
Το... έλα να δεις έγινε σε ματς της Ουέσκα με τη Σαραγόσα, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αφού αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα, στη συνέχεια όρμησε σε αντίπαλο και τον ξάπλωσε κάτω με μπουνιά!
Χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζόλη η Μπριζ «σφράγισε» σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης (2-0) και υπολείπεται δύο βαθμούς της πρωτοπόρου Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Η επιστροφή του Αμερικανού προσφέρει πολλά στον Μπαρτζώκα ενόψει Μονακό και ο σέντερ των πειραιωτών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως είναι έτοιμος να δώσει σημαντικές λύσεις
Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε 13-12 την Ουγγαρία στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ σε φιλικό τεστ κι έκανε ιδανική πρόβα ενόψει της συμμετοχής των δύο ομάδων στην προκριματική φάση του World Cup.