Τέταρτος στις δοκιμές του Σίλβερστοουν ο Κατσίνης
Ο Έλληνας οδηγός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στις δοκιμές της Formula BΜW Ευρώπης, τόσο σε απόλυτο χρόνο όσο και στην προσομοίωση αγώνα, κάνοντας σημαντικά βήματα στη ρύθμιση του μονοθεσίου.
Στις δοκιμές του πρωταθλήματος Formula BMW στο Σίλβερστοουν της Βρετανίας ο Γιώργος Κατσίνης πέτυχε τον όγδοο χρόνο την πρώτη ημέρα και τον τέταρτο τη δεύτερη – κι ίσως να ήταν ακόμα ταχύτερος αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα του μονοθεσίου του.
Την πρώτη μέρα ο 18χρονος Έλληνας οδηγός ήταν όγδοος διότι το στήσιμο που επέλεξαν αρχικά οι άνθρωποι της ομάδας του, Fortec, δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την καινούργια χάραξη της βρετανικής πίστας. Ωστόσο, ο Γιώργος κι η ομάδα δούλεψαν με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην ανάλυση των δεδομένων.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι αντιδράσαμε σωστά όταν βρεθήκαμε προς στιγμή σε λάθος δρόμο, είπε ο Γιώργος. Με τον διαθέσιμο χρόνο για αλλαγές να είναι ελάχιστος στους αγώνες της Formula BMW Europe, το να λειτουργούμε σωστά σαν ομάδα στις δύσκολες στιγμές μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Την επόμενη μέρα ο συμπατριώτης μας ήταν ταχύτερος όλων στην πρωινή περίοδο, πριν οι οδηγοί στηθούν στην εκκίνηση για την προσομοίωση αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο στις συγκεκριμένες δοκιμές. Ο Κατσίνης εκκίνησε πέμπτος και με εντυπωσιακό πρώτο γύρο ανέβηκε δεύτερος, πίσω από τον ομόλογό του, Jack Harvey.
Το δίδυμο της Fortec Motorsport άνοιξε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς μέχρι την προγραμματισμένη είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ένα γύρο πριν το φινάλε της άσκησης. Όμως στην επανεκκίνηση ένα πάτημα του Κατσίνη εκτός γραμμής σε βρεγμένη άσφαλτο έδωσε την ευκαιρία στον Michael Lewis της Eurointernational να περάσει, εξέλιξη που δεν πρόλαβε να ανατρέψει μέχρι την καρό σημαία ο συμπατριώτης μας τερματίζοντας τελικά τρίτος.
Το απόγευμα οι οδηγοί επέστρεψαν στις χρονομετρημένες δοκιμές, με τον Κατσίνη να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης έχοντας βελτιώσει κι άλλο τον πρωινό του χρόνο. Όμως ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του μονοθεσίου δεν επέτρεψε στο Γιώργο να ακολουθήσει τους αντίπαλους του στην τελευταία τους προσπάθεια.
Έτσι οι Carlos Sainz Jr, Robin Frijns και Jack Harvey κατάφεραν να τον ξεπεράσουν, αφήνοντας τον Κατσίνη στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης. Ο γιος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Carlos Sainz ήταν ταχύτερος και τις δύο ημέρες, σε σύνολο 17 οδηγών.
Επόμενος σταθμός για τους νεαρούς οδηγούς της Formula BMW Ευρώπης είναι οι δοκιμές στην πίστα του Ζάντβουρτ στην Ολλανδία, στις 20-21 Απριλίου.
ΔΟΚΙΜΕΣ FORMULA BMW ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΙΛΒΕΡΣΤΟΟΥΝ – ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
1. Carlos Sainz (Eurointernational) 2:07.575
2. Robin Frijns (Kaufmann) 2:07.669
3. Timmy Hansen (Mucke) 2:07.887
4. Daniil Kvyat (Eurointernational) 2:07.923
5. Javier Tarancon (Dams) 2:08.248
6. Maciej Bernacik (Mucke) 2:08.571
7. Michael Lewis (Eurointernational) 2:08.623
8. Γιώργος Κατσίνης (Fortec) 2:08.730
9. Hannes Van Asseldonk (Kaufmann) 2:08.769
10. Petri Suvanto (Kaufmann) 2:08.971
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
1. Carlos Sainz (Eurointernational) 2:07.734
2. Robin Frijns (Kaufmann) 2:07.939
3. Jack Harvey (Fortec) 2:08.276
4. Γιώργος Κατσίνης (Fortec) 2:08.400
5. Timmy Hansen (Mucke) 2:08.409
6. Daniil Kvyat (Eurointernational) 2:08.513
7. H. van Asseldonk (Kaufmann) 2:08.583
8. Maciej Bernacik (Mucke) 2:08.620
9. Javier Tarancon (Dams) 2:08.818
10. Facundo Regalia (Eifelland) 2:08.940
auto.in.gr
- Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ιορδανίας εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
- Ονδούρα: Η κυβέρνηση Τραμπ «συνεχάρη» τον εκλεκτό της νέο πρόεδρο της χώρας
- Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση νέου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και παρουσίαση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
- Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
- Ονδούρα: Ο εκλεκτός του Τραμπ αναδεικνύεται πρόεδρος σε μια αμφισβητούμενη διαδικασία
- Ρεβεγιόν στα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]
- Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 και Dow Jones στη Wall Street
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442