Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης οι ελληνικές τράπεζες, εκτιμά η Fitch
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα στη συγκέντρωση κεφαλαίων το 2010, καθώς -εξαιτίας του χαμηλού ρυθμού αύξησης των δανείων- θα χρειαστεί απλώς να αναχρηματοδοτηθούν, εκφράζει αναλύτρια της Fitch. Παραμένουν αρνητικές οι προοπτικές των ελληνικών ιδρυμάτων, λόγω του «δύσκολου περιβάλλοντος».
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα στη συγκέντρωση κεφαλαίων το 2010 εξέφρασε την Παρασκευή Ισπανίδα αναλύτρια της Fitch, καθώς ο χαμηλός ρυθμός χορηγήσεων περιορίζει ουσιαστικά τις ανάγκες τους.
Όπως ανέφερε στο Bloomberg η Κριστίνα Τορέλα, «οι ανάγκες χρηματοδότησης φαίνεται να είναι σχετικά χαμηλές, δεδομένου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των δανείων θα είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που έχουμε δει στο παρελθόν».
Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές τράπεζες «ουσιαστικά θα πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες αναχρηματοδότησής τους, οι οποίες για το 2010 φαίνονται διαχειρίσιμες. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή βραχυπρόθεσμα».
«Η προοπτική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει αρνητική» πρόσθεσε η ίδια, «εξαιτίας του πιο δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος και των πιέσεων που δημιουργεί στην ποιότητα των παγίων και την κερδοφορία». «Εάν αποδείξουν πως μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και αναδιαρθρώσουν τη ρευστότητα και το κόστος χρηματοδότησής τους» συνέχισε, «το outlook ενδέχεται να αναθεωρηθεί».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.