Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ριζοσπαστικές αλλαγές και ενότητα τα ζητούμενα του Αδαμίδη στην ΑΕΚ

Ριζοσπαστικές αλλαγές και ενότητα τα ζητούμενα του Αδαμίδη στην ΑΕΚ

Ριζοσπαστικές αλλαγές στην ΑΕΚ προανήγγειλε ο Σταύρος Αδαμίδης, που από τη Δευτέρα είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της «Ενωσης». Παράλληλα τόνισε ότι αποζητά την ενότητα «για το καλό της ομάδας». Αντιπρόεδρος παραμένει ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Παππά θα χρηματοδοτούν αυτή τη νέα προσπάθεια. Αναλυτικά οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

2

Ο Σταύρος Αδαμίδης είναι και επίσημα από την Δευτέρα ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ.

Ο 36χρονος δικηγόρος ανήγγειλε …ριζοσπαστικές αλλαγές στην ΑΕΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Να ξέρει ο κόσμο ότι ξεκινάω με μεγάλη θέληση να προσφέρω. Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η 3η ή η 4η θέση δεν της αρμόζει. Οι εχθροί να ετοιμαστούν για πόλεμο και οι φίλοι για συνεργασία. Σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πλάνο και θα είμαστε υπόλογοι στον κόσμο».

Και συνέχισε: «Να κάνουμε σαφές ότι θα δοθεί εκτενής συνέντευξη Τύπου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Θα παρουσιαστεί γραπτώς το πλάνο της νέας διοίκησης και θα είμαστε υπόλογοι για την τήρησή του. Θέλουμε να συνεργαστούμε και με τους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να πλήξει τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Θα υπάρξουν γρήγορες αποφάσεις στα διοικητικά και αλλαγές στην ΠΑΕ, που θα είναι ριζοσπαστικές (σ.σ.: προανήγγειλε περικοπές). Η ΑΕΚ απέκτησε νέα διοίκηση. Οι ευθύνες όλων είναι ιδιαιτέρως μεγάλες», ανέφερε αρχικά ο 36χρονος δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι ξεκινώ με μεγάλη θέληση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις από την τιμητική θέση του προέδρου. Η ΑΕΚ αξίζει να πρωταγωνιστεί και θα παλέψουμε για αυτό. Οι εχθροί της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν και η φίλη της ΑΕΚ συνεργασία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατέψουμε το κύρος της ομάδας. Η δεύτερη, η τρίτη, η τέταρτη ή η πέμπτη θέση δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Αυτό που ζητώ από τον κόσμο της ΑΕΚ είναι ενότητα για το κοινό συμφέρον. Στόχος όλων μας είναι η πρόοδος της ΑΕΚ».

Αντιπρόεδρος παραμένει ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Παππά θα χρηματοδοτούν αυτή τη νέα προσπάθεια. Νέα μέλη στη διοίκηση είναι ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης, ο Δημήτρης Καψής (επίσης επιλογές του κ. Αδαμίδη) και ο Κώστας Κουδούνας. Στο Συμβούλιο παραμένουν ως εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής και της «Ένωσης 1924» οι κ.κ. Χατζηχρήστος και Χήνας, ενώ θέση θα έχει ως απλό μέλος ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος.

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της ΑΕΚ:

Τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη γενική συνέλευση της Δευτέρας ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκτός της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να συζητηθεί και εγκριθεί σε νέα Γενική Συνέλευση, η οποία πρόκειται να συγκληθεί εντός μήνα, η Σύμβαση για το προπονητικό κέντρο, καθώς και η συζήτηση, σε νέα γενική συνέλευση, της προοπτικής «αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή».

Οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

«Α. Εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1. Αδαμίδης Σταύρος του Δημητρίου
2. Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους
3. Κοσμάτος Θεοχάρης – Ευγένιος του Παναγιώτη
4. Καπετανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου.
5. Καψής Δημήτρης του Παναγιώτη.
6. Θανόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου.
7. Κουδούνας Κωνσταντίνος του Δημήτρη.
8. Χατζηχρήστος Δημήτριος του Χρήστου.
9. Κυριάκος Χήνας του Γεωργίου.

Β. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί και εγκριθεί σε νέα Γενική Συνέλευση, η οποία πρόκειται να συγκληθεί εντός μήνα, η Σύμβαση για το προπονητικό κέντρο με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00 ευρώ) και μετά την κατασκευή και του τρίτου γηπέδου και των κερκίδων σε αυτό, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των επτακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (720.000,00 ευρώ).

Γ. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση η προοπτική αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή που σχετίζεται με αίτημα μετόχων της εταιρείας.

Σημείωση: Στο νέο Δ.Σ., οι κ.κ. Νοτιάς και Κοσμάτος, θα έχουν θέση Α και Β αντιπροέδρου, αντίστοιχα».

Στον αγωνιστικό τομέα, τρέξιμο και αποκατάσταση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη αναμέτρηση με την Καβάλα περιλάμβανε το πρόγραμμα των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι αρχικά είδαν το βίντεο του αγώνα με τους «αργοναύτες». Οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος είχε ζέσταμα και τρέξιμο, ενώ ακολούθησε διπλό στο μισό γήπεδο. Ο Ταχτσίδης υπέστη κάκωση στον αριστερό άκρο πόδα, στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη β ομάδα και έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ το ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Παυλής και Ζεράλντο, που έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις στο γήπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies