Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Aμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η Αντζ.Γκερέκου

Aμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η Αντζ.Γκερέκου

Την πρόθεσή της για άμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού. Έργο της Επιτροπής, που θα είναι αμισθή, θα είναι η κατάθεση σχεδίου για ορθολογική και αποτελεσματική ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Επίσης, το υπουργείο στοχεύει μέχρι το τέλος του έτους να έχει βρεθεί ανάδοχος για τη μετατροπή του γηπέδου του TaeKwonDo στο Π.Φάληρο.

2

Την πρόθεσή της για άμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων), τον Αντιπρόεδρο Π.Ποδηματά και τον Επίτιμο Πρόεδρο Δ.Μάντζιο.

Η Επιτροπή, η οποία θα είναι άμισθη, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και έργο της θα είναι η ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου, καθώς και η περιγραφή των μέσων και των εργαλείων για την ορθολογική και αποτελεσματική ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, μέσα στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του υπουργείου για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Επιπλέον, η κυρία Γκερέκου σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο γήπεδο του TaeKwonDo στο Π.Φάληρο είπε οτι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου, το οποίο δρομολογεί την αναίρεση των δύο χωριστών διαγωνισμών, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία. Στόχος μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει βρεθεί ανάδοχος, είπε η υφυπουργός.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός: «η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τη τάση της διεθνούς αγοράς στις μορφές θεματικού τουρισμού και αφετέρου την κληρονομιά της επιτυχημένης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουμε αξιοποιήσει στον ανάλογο βαθμό».

»Αυτές τις δυνατότητες θα προσπαθήσει η Επιτροπή να αναδείξει και να συντονίσει. Θα αποτελέσει, ουσιαστικά, το έναυσμα για την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως, για να αναφέρω ενδεικτικά, το μητρώο συνεδρίων, στοχευμένη προβολή του προϊόντος, αναβάθμιση της τουριστικής και συνεδριακής εκπαίδευσης και γενικά ό,τι αφορά την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα».

»Ακόμη, σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο γήπεδο του TaeKwonDo στο Π.Φάληρο, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου, δρομολογείται η αναίρεση των δύο χωριστών διαγωνισμών, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ερευνώνται οι πλέον ασφαλείς και γρήγορες διαδικασίες για τη μετατροπή του εν λόγω γηπέδου σε συνεδριακό κέντρο, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει βρεθεί ο Ανάδοχος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο