Κοινοπραξία για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων προωθεί η κυβέρνηση
«Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα την συνεργασία των Ταμείων με μορφή κοινοπραξίας, ώστε να μπορέσουν αποτελεσματικότερα να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους» ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Φώτη Κουβέλη.
2
«Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα την συνεργασία των Ταμείων με μορφή κοινοπραξίας, ώστε να μπορέσουν αποτελεσματικότερα να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους» ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Κουτρουμάνης παρέπεμψε στη διαδικασία συνδιαχείρισης της περιουσίας των Ταμείων, «χωρίς να καταργείται η αυτοτέλεια ενός εκάστου».
«Πιστεύουμε πως τα Ταμεία, από κοινού μπορούν να δημιουργήσουν και τις υπηρεσίες και τις υποδομές και να έχουν και τους απαραίτητους συμβούλους, προκειμένου να έχουμε μια αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ακινήτων και για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στέγασης. Δεν θα πρέπει ωστόσο να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση, πως με την αξιοποίηση των ακινήτων, όσο καλή κι αν είναι, θα λύσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του Ασφαλιστικού. Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο εργαζόμενος στα Ταμεία» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε πως «είναι τραγικό, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν τη δεινή κατάσταση του Ασφαλιστικού μας συστήματος, να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία των Ασφαλιστικών Ταμείων που διαχρονικά απαξιώνονται και στην κυριολεξία δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον σκοπό των Ασφαλιστικών Οργανισμών».
«Η απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων των Ασφαλιστικών Οργανισμών δεν είναι τυχαία, αλλά υπήρξε και αμέλεια, συμπεριφορές απαξίωσης της περιουσίας των ταμείων, καθώς και ιδιοτέλειες (…). Είναι τραγικό, τα ετήσια έσοδα όλων των ταμείων να ανέρχονται σε 29,5 εκ. ευρώ και μόνον το ΙΚΑ, να πληρώνει 35 εκ. ευρώ για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, την ώρα που η περιουσία του αποτιμάται άνω των 200 εκ. ευρώ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παρεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να πάψει η εν λόγω απαξίωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
- Λάρισα: Ένοχοι δυο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
- Τραμ: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που κλείνουν
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Αυτό είναι το αμερικανικό The Crown – Η σειρά Kennedy μας βάζει στα άδυτα της πιο διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ
- Bank of Greece Governor Calls for Shift in Growth Model
- Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να πνιγόμαστε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442