Ο Εντίνιο ξέσπασε κατά του… προέδρου Ντούσαν Μπάγεβιτς
Πυρ κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς άνοιξε ο Εντίνιο, περνώντας... γενεές 14 τον τεχνικό της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός εκτιμά πως για την κακή κατάσταση που βρίσκεται η πρώην του ομάδα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ έκανε λόγο και για αρμοδιότητες που παίρνει ο Ντούσκο, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του προπονητή. Μάλιστα, τον προέτρεψε να... κατέβει για πρόεδρος της ομάδας!
Πυρ κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς άνοιξε ο Εντίνιο, περνώντας… γενεές 14 τον τεχνικό της ΑΕΚ.
Ο Πορτογάλος επιθετικός εκτιμά πως για την κακή κατάσταση που βρίσκεται η πρώην του ομάδα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ έκανε λόγο και για αρμοδιότητες που παίρνει ο Ντούσκο, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του προπονητή.
Μάλιστα, τον προέτρεψε να… κατέβει για πρόεδρος της ομάδας!
«Ο προπονητής είχε προβλήματα με τον Τζιμπούρ, με τον Χουανφράν. Και αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ που δε τα δίνει όλα στις προπονήσεις και τους αγώνες», είπε στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» και συνέχισε:
«Όταν οι άλλες ομάδες δουλεύουν σε φυσική κατάσταση και τακτική, στην ΑΕΚ παίζουν οικογενειακά διπλά. Όταν δεν προπονείσαι όπως πρέπει, τότε είναι λογικό τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά. Στη Μάλαγα συνάντησα ένα πολύ σκληρό σύστημα και πρόγραμμα προπόνησης, αλλά το σημαντικό είναι πως υπάρχει πλάνο.
»Στην ΑΕΚ αντίθετα νιώθαμε ότι βαλτώναμε, ότι δεν είχαμε καμία βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο που οι προπονήσεις στην ΑΕΚ γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Γιατί αν ήταν ανοικτές, ο κόσμος θα έβλεπε και θα καταλάβαινε… Και να ξέρετε και κάτι άλλο: ο προπονητής δεν είναι κοντά στους παίκτες. Γι αυτό προκύπτουν προβλήματα και υπάρχει κρίση».
Στη συνέχεια ο πορτογάλος μίλησε για… επιπλέον αρμοδιότητες που έπαιρνε ο Μπάγεβιτς και τον προέτρεψε να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρεία της ΠΑΕ!:
«Όταν ο προπονητής κατηγορεί τους παίκτες ότι δεν τα δίνουν όλα, δεν λέει την αλήθεια. Αν μιλήσουν οι παίκτες όμως, θα τους σταυρώσουν. Γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι πάντα φταίνε αυτοί.
»Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής. Λέω ότι πρέπει να αλλάξει, να προσαρμοστεί στη θέση που βρίσκεται Και να αρκεστεί σε αυτήν.
»Αλλαξε όλους τους σκάουτ, τους προπονητές του συλλόγου, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους υπαλλήλους, έδιωξε παίκτες. Αν θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ, ας κατέβει υποψήφιος».
Σε ό,τι το περιβόητο μεταξύ τους επεισόδιο, αποκάλυψε πως «πήγα στη διοίκηση με ένα χαρτί με υπογραφές των συμπαικτών μου, οι οποίοι με δικαίωναν και μαρτυρούσαν ότι δεν έφταιγα εγώ στο επεισόδιο.
»Το έδειξα στον πρόεδρο, αλλά εκείνος μου είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Και τελικά στιγματίστηκα εγώ ως ο κακός της υπόθεσης. Με όσα συμβαίνουν, όμως, καταλαβαίνουν όλοι ότι ένοχος δεν είναι ο Εντίνιο αλλά ο προπονητής».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.