Έναν… βαθμό μακριά από το Μουντιάλ 2010 η Ελβετία, λίγες ελπίδες για το Ισραήλ
«Αγκαλιά» με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται πλέον η Ελβετία. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ πέρασε... διά περιπάτου από το Λουξεμβούργο, επικρατώντας 3-0 των γηπεδούχων, και θέλει έναν βαθμό στο ματς της Τετάρτης με το Ισραήλ (που νίκησε 3-1 την Μολδαβία) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά.
«Αγκαλιά» με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται πλέον η Ελβετία. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ πέρασε… διά περιπάτου από το Λουξεμβούργο, επικρατώντας 3-0 των γηπεδούχων, με το σκορ να διαμορφώνεται πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Σεντέρος (6, 8) και Ιγκέλ (22).
Ετσι, η Ελβετία, που στον τελευταίο αγώνα της – την Τετάρτη – υποδέχεται το Ισραήλ, έχει 20 βαθμούς και χρειάζεται ακόμα έναν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, όπου μετέχει και η Ελλάδα.
Τις ελάχιστες ελπίδες που έχει για την κατάκτηση της 2ης θέσης του 2ου ομίλου διατήρησε το Ισραήλ, που νίκησε εντός έδρας την Μολδαβία με 3-1. Ο Μπαρντά στο 21 άνοιξε το σκορ, στο 64 ο Μπεν Νταγιάν έκανε το 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρντά «σφράγισε» τη νίκη για τους γηπεδούχους. Το γκολ της τιμής για τους Μολδαβούς πέτυχε στις καθυστερήσεις του ματς ο Καλίνκοφ.
Οι πρωταθλητές Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έβγαλαν τις... σκούπες, νίκησαν 115-110 τους Λος Άντζελες Λέικερς, έκαναν το 4-0 στους ημιτελικούς της δυτικής περιφέρειας του NBA και πέρασαν στους τελικούς, όπου περιμένουν αντίπαλο – Ισοφάρισαν σε 2-2 οι Καβαλίερς στην Ανατολή.
Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίες προσθήκες στο ρόστερ του και με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι ξανά στον πάγκο του θα προσπαθήσει να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.