Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Alapis
Ο φαρμακευτικός όμιλος Alapis σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών για την χρηματοδότηση της επέκτασης των εργασιών της καθώς και εξαγορών κυρίως στα Βαλκάνια.
Ο φαρμακευτικός όμιλος Alapis σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών για την χρηματοδότηση εξαγορών στα Βαλκάνια.
Πηγή κοντά στην διαδικασία που επικαλείται το Reuters επιβεβαίωσε την Τετάρτη δημοσιεύματα ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών.
«Η εταιρία εξετάζει το να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση της επέκτασης των εργασιών της καθώς και εξαγορών κυρίως στα βαλκάνια», είπε η πηγή στο Reuters.
Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε 16,19% την Τετάρτη στα 0,88 ευρώ, μετά τα δημοσιεύματα. Σημειώνει κέρδη 94% από τις αρχές του έτους.
«Η Deutsche Bank, η Sal. Oppenheim και η Bank of America θα είναι οι επικεφαλής της αύξησης κεφαλαίου», ανέφερε η οικονομική ιστοσελίδα euro2day.
Αξιωματούχοι της εταιρίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια. Η ιστοσελίδα είπε ότι οι όροι της αύξησης κεφαλαίου θα είναι η διάθεση μίας νέας μετοχής για κάθε μία παλαιά στα 0,52 ευρώ ανά μετοχή.
Η πηγή είπε, ωστόσο, ότι οι όροι της αύξησης κεφαλαίου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.