Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Χωρίς κίνητρο, η Εθνική χάντμπολ των ανδρών απέναντι στην Ουγγαρία

Χωρίς κίνητρο, η Εθνική χάντμπολ των ανδρών απέναντι στην Ουγγαρία

Την Ουγγαρία αντιμετωπίζει την Πέμπτη (19:00) στην πόλη Μπεκεσάμπα η Εθνική χάντμπολ των ανδρών, στον προτελευταίο αγώνα της για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τεθεί ουσιαστικά «νοκ άουτ» από τη μάχη της πρόκρισης στα τελικά, που θα γίνουν στην Αυστρία.

102

Την Ουγγαρία αντιμετωπίζει την Πέμπτη (19:00) στην πόλη Μπεκεσάμπα η Εθνική χάντμπολ των ανδρών, στον προτελευταίο αγώνα της για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τεθεί ουσιαστικά «νοκ άουτ» από τη μάχη της πρόκρισης στα τελικά, που θα γίνουν στην Αυστρία, και απέναντι στους Μαγυάρους θα επιδιώξει απλώς μία καλή εμφάνιση, ενώ οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης, αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά που έχουν συμπεριλάβει στην αποστολή.

Η Εθνική ταξίδεψε στην Ουγγαρία με αρκετές απουσίες, πιο «ηχηρή» εκ των οποίων είναι αναμφίβολα αυτή του Σάββα Καρυπίδη, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Χαρίλαο Δέλλιο (Φίλιππος Βέροιας) Ευγένιο Κουλούρη (ΑΕΚ), Στάθη Ζαμπούνη (ΑΣΕ Δούκα), Βύρωνα Παπαδόπουλο (Θερμαϊκός), Σπύρο Μπαλωμένο (Μπάλινγκεν), Θεόδωρο Ευαγγελίδη (ΠΑΟΚ), Γιώργο Βακάλη (Θερμαϊκός), Ευρυπίδη Ναουμίδη (ΠΑΟΚ), Αλέξη Αλβανό (Γκούμερσμπαχ), Νίκο Ριγανά (Θερμαϊκός), Δημήτρη Τζιμούρτο (Μελσούνγκεν), Χρήστο Μυσιρλή (ΠΑΟΚ), Γιώργο Χαλκίδη (Βέλτσαρ), Νίκο Τζούφρα (Φίλιππος Βέροιας), Χαράλαμπο Ανανιάδη (Έμπορ Ροστόκ) και Χαράλαμπο Μάλλιο (Πανελλήνιος).

Ο Παναγιώτης Ιατρούδης δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε μαθηματικά κάποιες ελπίδες, ύστερα από τη νίκη της Σλοβακίας επί της Ουγγαρίας, δεν παρεκκλίνουμε από τη στρατηγική μας, που είναι να δώσουμε χρόνο και χώρο στα νέα παιδιά, με βάση τον μακρόπνοο προγραμματισμό μας, για να έχουμε ελπίδα στο όνειρο για τη συγκρότηση μίας νέας και δυνατής εθνικής ομάδας.

»Οι παλιοί παίκτες βοηθούν με την εμπειρία τους νεότερους και με αυτά τα δεδομένα θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία και την Κροατία (σ.σ. την Κυριακή στην Κομοτηνή)»,

Ο Γιώργος Χαλκίδης τόνισε: «Πάμε στην Ουγγαρία για να εξαντλήσουμε και τις μαθηματικές ελπίδες που έχουμε. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Κατεβαίνουμε με νεανική ομάδα. Κορμός θα είναι η Μεσογειακή ομάδα, μαζί με παλιούς αθλητές. Θα κάνουμε το καλύτερο, περιμένοντας τον τελευταίο αγώνα με την Κροατία στην Κομοτηνή».

Ο Θόδωρος Ευαγγελίδης δήλωσε: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ουγγαρία, μετά την ήττα της από την Σλοβακία. Εμείς είμαστε μία καινούργια ομάδα. Θα παλέψουμε κι ό,τι βγει».

Ο Νίκος Ριγανάς επισήμανε: «Ολοκληρώσαμε αυτό το δυνατό καμπ. Εάν έχουμε λίγη τύχη και φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο της απόδοσής μας, μπορούμε να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα καλό, αλλά τα ματς αυτά αποτελούν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προετοιμαστούμε για τους Μεσογειακούς Αγώνες».

Τέλος, ο Ευγένιος Κουλούρης είπε: «Στο πρώτο παιχνίδι μου, με την Κροατία εκτός έδρας, ήμουν αγχωμένος, αλλά τώρα το έχω ξεπεράσει. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και πάμε με στόχο να κυνηγήσουμε το καλύτερο».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νορβηγοί Αμπραχάμσεν και Κρίστιανσεν.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου (σε 6 αγώνες) έχει ως εξής: Κροατία 10, Ουγγαρία 8, Σλοβακία 8, Ελλάδα 6, Φινλανδία 0 (8αγ.).

Την πρόκριση για τα τελικά παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες του γκρουπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο