Ακόμα δύο νέες ομάδες προστέθηκαν στο πρωτάθλημα της F1 για το 2010
Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που έκαναν γνωστό ότι κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στην FIA την περασμένη Παρασκευή, με την ελπίδα να τρέξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 του 2010. Στις έξι ήδη επιβεβαιωμένες ομάδες (US F1, Campos, Prodrive, Lola, Litespeed, Superfund), ήρθαν να προστεθούν άλλες δύο: η Epsilon Euskadi και η March. Η πρώτη προέρχεται από την Βασκονία της Ισπανίας και η δεύτερη είναι βρετανική και αποτελεί... παλιά γνώριμη της F1.
Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που έκαναν γνωστό ότι κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στην FIA την περασμένη Παρασκευή, με την ελπίδα να τρέξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 του 2010.
Στις έξι ήδη επιβεβαιωμένες ομάδες (US F1, Campos, Prodrive, Lola, Litespeed, Superfund), ήρθαν να προστεθούν άλλες δύο: η Epsilon Euskadi και η March.
Η πρώτη προέρχεται από την Βασκονία της Ισπανίας και συμμετέχει στα World Series της Renault, ενώ πέρυσι έτρεξε με δικό της πρωτότυπο αγωνιστικό στις 24 Ωρες Λε Μαν.
Επικεφαλής της είναι ο Ζοάν Βιγιαντελπράτ, ο οποίος έχει δουλέψει πάνω από 25 χρόνια σε διάφορες ομάδες της F1 κατά το παρελθόν.
«Έχουμε ένα μπάτζετ έτοιμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και την υποδομή από άποψη εγκαταστάσεων, κάτι που δεν διαθέτουν όλοι», τόνισε.
«Γνωρίζω το ακριβές ποσό που χρειαζόμαστε. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε ήδη κατασκευαστές και το έχουμε αποδείξει. Εχουμε κατασκευάσει ένα αγωνιστικό Λε Μαν, το οποίο ήταν ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι όλα αυτά φτάνουν για να δείξουν ότι τουλάχιστον αξίζουμε την ευκαιρία».
Οσον αφορά την March, αυτή αποτελεί μια παλιά γνώριμη για την F1, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 1970, πριν διακόψει το πρόγραμμά της μετά τη σεζόν 1992. Ενδιάμεσα εκκίνησε σε 197 GP κερδίζοντας τρία από αυτά τη δεκαετία του 70.
Συνιδρυτής του βρετανικού αγωνιστικού οίκου υπήρξε ο σημερινός πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, ενώ τώρα ανήκει στον άγγλο επιχειρηματία και προέδρου του ποδοσφαιρικού συλλόγου Σουίντον Τάουν, Αντριου Φίτον.
Εφόσον η March πάρει το πράσινο φως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να επιστρέψει στην F1, τότε θα ξεκινήσει την δημιουργία της ομάδας της από το μηδέν, παίρνοντας κινητήρα από την Cosworth.
Η FIA θα ανακοινώσει την τελική λίστα συμμετοχών για το 2010 στις 12 Ιουνίου, με τις κενές θέσεις στο grid να είναι τρεις, αν υποθέσουμε ότι όλες οι υπάρχουσες ομάδες θα συνεχίσουν και του χρόνου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας