Χαίρεται η… Ανδαλουσία για τη Σεβίλη και «κλαίει» για την Μπέτις
Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν η Σεβίλη η οποία επικράτησε με 2-0 της Νουμάνθια και άφησε τα... προκριματικά για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σοκ για τη Μπέτις, η οποία παραχώρησε ισοπαλία στη Βαγιαδολίδ και σε συνδυασμό με τις νίκες των Σπόρτινγκ Χιχόν και Οσασούνα επί της Ουέλβα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, υποβιβάστηκε στη β κατηγορία. Στον Φορλάν το «Χρυσό Παπούτσι».
Με χατ τρικ του Ραούλ Ταμούδο η Εσπανιόλ ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την εφετινή χρονιά στην πριμέρα ντιβιζιόν, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό πάλευε με νύχια και δόντια για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε 3-0 την Μάλαγα, ενώ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά η Σεβίλη επικράτησε 2-0 της «καταδικασμένης» Νουμάνθια.
Σοκ για τη Μπέτις, η οποία παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στη Βαγιαδολίδ και σε συνδυασμό με τις νίκες των Σπόρτινγκ Χιχόν και Οσασούνα επί της Ουέλβα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, υποβιβάστηκε στη β κατηγορία. Η Χετάφε με την εκτός έδρας ισοπαλία επί της Σανταντέρ σώθηκε, καθώς υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Το «Χρυσό Παπούτσι», ως ο πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κέρδισε ο Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, που σκόραρε στο χθεσινό 3-0 επί της Αλμερία, έκλεισε τη χρονιά με 32 γκολ, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του το βραβείο, το οποίο είχε μοιραστεί με τον Τιερί Ανρί τη σεζόν 2004/2005.
Τότε, βέβαια, αμφότεροι οι παίκτες αγωνίζονταν σε διαφορετικές ομάδες, ο 30χρονος Φορλάν στη Βιγιαρεάλ και ο σταρ της Μπαρτσελόνα, στην Αρσεναλ.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
Ο Χουάν Ντίαθ, προπονητής και πρώην βοηθός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ανέλυσε τον προπονητή του Ολυμπιακού και ουσιαστικά εξήγησε πολλά από όσα έχουμε δει και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, από τον προπονητή και τον άνθρωπο Μέντι.
Οι παίκτες που φιγουράρουν στην 10άδα των σημαντικότερων στατιστικών κατηγοριών μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague. Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, Κεντρικ Ναν, αλλά και Μάικ Τζέιμς φιγουράρουν στις περισσότερες.