Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες ότι τίθεται θέμα αποχώρησης του επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκη Αθανσόπουλου, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η προειδοποίηση της διοίκησης της Επιχείρησης για ζημίες -και- στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

27

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκη Αθανσόπουλου, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η προειδοποίηση της διοίκησης της Επιχείρησης για ζημίες -και- στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, ερωτηθείς αν υπάρχει «θέμα Αθανασόπουλου» στη ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ προειδοποίησε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα σημειώσει υψηλότερες ζημίες σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, όταν είχαν ανέλθει στα 111,8 εκατ. ευρώ. Τη Δευτέρα η μετοχή έκλεισε στο limit down.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δημιουργεί μία «νέα Ολυμπακή», την οποία στη συνέχεια θα εκποιήσει σε ιδιώτες.

Μάλιστα, ο κ. Αθανασόπουλος ζητά νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, για να καλύψει, όπως λέει, το κόστος ενέργειας.Επιπλέον, ζήτησε την επιβολή της ρήτρας καυσίμου από την 1η Οκτωβρίου, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2009 που έχει αποφασιστεί.

Το υπουργείο Ανάπτυξης απέρριψε το τελευταίο αίτημα του κ. Αθανασόπουλου.

Η ίδια η Επιχείρηση ανακοίνωσε πως «χαιρετίζετην καλόπιστη κριτική που ασκείται από τη ΓΕΝΟΠ, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ενδιαφερομένου, πόσο μάλλον των εργαζομένων της επιχείρησης», αλλά προσθέτει πως «η χρήση ανακριβών και ανεξακρίβωτων στοιχείων οδηγεί σε λανθασμένα και, προκειμένου περί εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, ενδεχομένως παραπλανητικά συμπεράσματα, τα οποία όπως δημοσιοποιούνται δεν ωφελούν την επιχείρηση».

«Η πτώση της μετοχής της ΔΕΗ κατά 20% επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε, ότι ήταν εντελώς αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη η κίνηση της διοίκησης της ΔΕΗ να ανακοινώσει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα στο τέλος του έτους θα είναι χειρότερα και από αυτά του τελευταίου εξαμήνου. Είτε είναι αφελής, είτε κινείται από μία κυνική σκοπιμότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «αφήνει την ΔΕΗ να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα και να οδηγείται σε μια χωρίς επιστροφή απαξίωση» καιπρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλη δημόσια επιχείρηση στην οποία να αντανακλάται με τόσο καθαρό τρόπο και πιο καταστροφικά η πολιτική και διαχειριστική χρεοκοπία αυτής της κυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο