Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τα δημοσιεύματα ότι η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές έως 17.200 θέσεων εργασίας μέχρι το 2010, σε μία προσπάθεια να εξαοικονομήσει δαπάνες 1,2 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πίτερ Λέσερ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τα δημοσιεύματα ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ηλεκτρονικών, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές έως 17.200 θέσεων εργασίας μέχρι το 2010.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild (δημοσιεύεται στο φύλλο της Δευτέρας), o κ. Λέσερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Ιούλιο του 2007, λέει:
«Πρώτα, παρουσιάσαμε τα σχέδια μας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας» στο ΔΣ της εταιρείας, είπε. «Ξαφνικά, κάποιες από τις πληροφορίες που συζητήθηκαν εκεί αποκαλύψθηκαν στο κοινό» προσέθεσε.
Στη συνένετυξή του είπε ακόμα ότι η Siemens πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη εταιρεία με «λιγότερη διεύθυνση, λιγότερες θέσεις γραφείου», ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα περιβάλλον οικονομικής επιβράδυνσης και αυξημένων τιμών πετρελαίου.
Οι 17.200 θέσεις είναι το 4% του συνολικού προσωπικού της Siemens. Η εταιρεία έχει ήδη μειώσει κατά 40.000 άτομα το εργατικό της δυναμικό στη Γερμανία από το 2003.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung και της Wall Street Journal στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η διοίκηση της Siemens θα «κόψει» 17.200 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 6.400 θα είναι στη Γερμανία και οι 12.500 θέσεις στο εξωτερικό.
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ.
Τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για χαμηλότερα κέρδη κατά το 2008. Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 67% στα 648,82 εκατ. ευρώ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας