Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη με κέρδη άνω του 1%
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να επιστρέφει στα επίπεδα άνω των 4.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες. Ράλι για Εθνική και Alpha.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,49% στις 4.063,56 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 84,9 εκατ. ευρώ.
Ράλι σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής (+3,13% στα 32,92 ευρώ) και της Alpha (+4,38% στα 21,46 ευρώ), καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ικανοποίησαν την αγορά.
Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, με κέρδη 0,30% στα 26,76 ευρώ. Ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να υποβάλει προσφορά για την εθνική λοταρία της Τουρκίας Milli Piyango, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές την Τρίτη.
Μεγάλα κέρδη καταγράφουν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Eurobank (+1,47% στα 17,90 ευρώ), Marfin Popular (+1,98% στα 5,14 ευρώ), Πειραιώς (+2,65% στα 20,90 ευρώ), Sprider (+3,05% στα 3,04 ευρώ) και Alapis (+2,49% στα 2,06 ευρώ).
Εξαίρεση στο θετικό κλίμα αποτελεί η ΔΕΗ (-3,20% στα 24,20 ευρώ) μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄τριμήνου.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 1,70%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 1,26% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 0,24%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 131 ενισχύονται, 40 υποχωρούν και 157 είναι αμετάβλητες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.