Όρθιος στην κούρσα της ανόδου ο Εθνικός, 1-0 τον Εθνικό Αστέρα
Στο κυνήγι της 3ης θέσης, που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα βρίσκεται ο Εθνικός, που νίκησε στο Ελληνικό 1-0 τον Εθνικό Αστέρα για την 25η αγωνιστική της Β Εθνικής. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Κρητικός στο 39, ενώ ο Εθνικός έμεινε με δέκα παίκτες στο 45 λόγω αποβολής του Βιδάλη και ο Αστέρας με δέκα παίκτες στο 78 λόγω αποβολής του Παλαιολόγου.
Στο κυνήγι της 3ης θέσης, που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα βρίσκεται ο Εθνικός, που νίκησε στο Ελληνικό 1-0 τον Εθνικό Αστέρα για την 25η αγωνιστική της Β Εθνικής. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Κρητικός στο 39, ενώ ο Εθνικός έμεινε με δέκα παίκτες στο 45 λόγω αποβολής του Βιδάλη και ο Αστέρας με δέκα παίκτες στο 78 λόγω αποβολής του Παλαιολόγου.
Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται ανοιχτά, ψάχνοντας και οι δύο το γκολ. Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα, ο Αστέρας έχασε εκπληκτική διπλή ευκαιρία μετά από ολιγωρία των αμυντικών των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας Παγούδης κατάφερε να σταματήσει τον Ευαγγελάτο. Στο επόμενο λεπτό, ο Κοζανίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ.
Ο Εθνικός απάντησε με τον κινητικότατο Χέρες, ο οποίος δοκίμασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Οι φιλοξενούμενοι, έπαιζαν με αμυντικό σχήμα και μόνο προωθημένο τον ταχύτατο Ευαγγελάτο, ο οποίος είχε ως στηρίγματα από τα δεξιά τον Ζουλίνιο και από τα αριστερά τον Κοζανίδη. Στο 25 ο Εθνικός βγήκε ωραία μπροστά από τα δεξιά, αλλά ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καζάκη.
Οι Πειραιώτες, έχοντας συνέλθει από τον αρχικό αιφνιδιασμό του Αστέρα, επέβαλλαν σιγά-σιγά τον ρυθμό τους και στο 28 έχασαν νέα ευκαιρία, με τον Καζάκη να αστοχεί σε κοντινή προβολή. Στο 30 οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Στυλιάρας θεώρησε πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Στο 38και ενώ ο Εθνικός είχε εντείνει την πίεση του, ο Καζάκης δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς τον πρόλαβε ο Παπαθανασίου, διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο Λίμα ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ και ο Κρητικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη λάθος εκτίμηση του Παπαθανασίου, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45 ο διαιτητής απέβαλλε τον Βιδάλη, ο οποίος έφτυσε παίχτη του Εθνικού Αστέρα.
Στο β ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και να πιέσουν, με τον Γκόγκιτς να περνάει στο παιχνίδι και δεύτερο επιθετικό. Στο 55 ο Παγούδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζουλίνιο.
Ο Εθνικός ήταν καλά κλεισμένος, με αποτέλεσμα ο Αστέρας, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, να μην βρίσκει χώρους. Στο 70, ο Κρητικός βγήκε μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λίμα τετ α τετ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Αγγελόπουλος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ο επόπτης ακύρωσε γκολ του Αστέρα για οφσάιντ.
Στο 78 έμεινε με 10 παίκτες και ο Αστέρας, καθώς αποβλήθηκε ο Παλαιολόγος για αντιαθλητικό χτύπημα. Στο 87 ο Μαρτσέλο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων, οι οποίοι διαστήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!