Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο φως υπόθεση κλοπής όπλων από το Πολεμικό Μουσείο

Στο φως υπόθεση κλοπής όπλων από το Πολεμικό Μουσείο

Μια περίεργη υπόθεση κλοπής -και επιστροφής τους διά της... πλαγίας- δύο πιστολιών Μπερέτα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας, ξυπνώντας μνήμες 17Ν με την «απαλλοτρίωση» εκτοξευτών ρουκετών από τον ίδιο χώρο.

71

Μια περίεργη υπόθεση κλοπής -και επιστροφής τους διά της… πλαγίας- δύο πιστολιών Μπερέτα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας, ξυπνώντας μνήμες 17Ν με την «απαλλοτρίωση» εκτοξευτών ρουκετών από τον ίδιο χώρο.

Όπως γράφει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, η κλοπή, που γεννά πολλά ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας των όπλων-εκθεμάτων, ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα και με εντελώς τυχαίο τρόπο.

Μία υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου εντόπισε στον κήπο της ένα κουτί, μέσα στο οποίο βρήκε δύο πιστόλια τύπου Μπερέτα. Μέσα στο κουτί υπήρχε και ένα σημείωμα, που μπέρδευε τα πράγματα. «Τα πιστόλια αυτά ανήκουν στο Πολεμικό Μουσείο» έγραφε ο άγνωστος, που φαίνεται ότι δεν άφησε τυχαία τα όπλα στο συγκεκριμένο σημείο.

Η υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου παρέδωσε το κουτί με τα όπλα στην Αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνες. Το ίδιο έγινε και από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΥΠ, αν και τα δύο κλεμμένα πιστόλια είχαν αχρηστευθεί από ειδικούς του μουσείου, ώστε να μην είναι δυνατό να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τα ευρήματα της έρευνας που ακολούθησε αύξησαν τα ερωτήματα και περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο την υπόθεση, ιδιαίτερα ως προς τους στόχους των δραστών. Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί που επιφορτίστηκαν με τις έρευνες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στη θέση που έπρεπε να ήταν οι δύο Μπερέτες, βρίσκονταν δύο ίδιου τύπου πιστόλια, ώστε να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή η κλοπή.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν φροντίσει να αχρηστεύσουν και τα δύο «νέα» πιστόλια.

Για την υπόθεση αποφασίστηκε σε υψηλό επίπεδο να κρατηθεί απόλυτη μυστικότητα, καθώς οι αρμόδιοι εξετάζουν πολλά σενάρια. Το ερώτημα είναι γιατί ο δράστης προτίμησε να τα «επιστρέψει» και μάλιστα με… καραμπόλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο