Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής πολιτικής ο ΟΠΕ, σχεδιάζει νέες δράσεις το 2008

Εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής πολιτικής ο ΟΠΕ, σχεδιάζει νέες δράσεις το 2008

Ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) θα αποτελέσει και πάλι την εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής πολιτικής πραγματοποιώντας το 2008 το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμά του μέχρι σήμερα, είπε ο Γ.Αλογοσκούφης κατά την παρουσίαση των 175 δράσεων που σχεδιάζει ο ΟΠΕ, 25% περίσσότερες από πέρυσι.

93

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) θα αποτελέσει και πάλι την εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής πολιτικής πραγματοποιώντας το 2008 το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμά του μέχρι σήμερα, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης σε ομιλία του στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος δράσης του ΟΠΕ.

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι οι ελληνικές εξαγωγές προβλέπεται το 2008 να αυξηθούν, φτάνοντας στο 9,8% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, ο ΟΠΕ εφέτος εντείνει περαιτέρω την προσπάθειά του, προγραμματίζοντας 175 δράσεις, κατά 25% περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται σε 58 χώρες και αφορούν 25 διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής παραγωγής: από τα τρόφιμα και τα ποτά, μέχρι τα δομικά υλικά και την ένδυση, και από τα προϊόντα τεχνολογίας μέχρι τις υπηρεσίες, με στόχο την αύξηση της εξαγωγικής βάσης της οικονομίας.

Ο ΟΠΕ δεν επικεντρώνει μόνο στα παραδοσιακά προϊόντα (όπως είναι π.χ. με το πρόγραμμα «Κέρασμα» για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας), αλλά διευρύνει τις δράσεις του σε εκτεταμένο φάσμα προϊόντων.

Το Πρόγραμμα του 2008, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι ένα μεγάλο βήμα στη διαδρομή που έχει διανύσει ο Οργανισμός από το 2004, όταν αναδιαρθρώθηκε. Φέτος, επιπλέον των μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών του, ο ΟΠΕ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και επικεντρώνεται:

  • Στη στήριξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας μέσα από δράσεις για την ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται δύο παρουσιάσεις (road shows) στους κυριότερους νομούς της χώρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης των επιχειρήσεων.

  • Στην άμεση εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των επιχειρήσεων, με τη λειτουργία call center.

  • Στη δημιουργία τμήματος εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρήσεων, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

  • Στην προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως είναι το Kerasma, και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι τα δομικά υλικά, τα κοσμήματα, τα καλλυντικά, η ένδυση και τα προϊόντα τεχνολογίας.

Επίσης, ο ΟΠΕ φέτος επικεντρώνει:

  • Στην προβολή επώνυμων προϊόντων σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, μέσω καμπάνιας ύψους 10 εκατ. ευρώ σε διάρκεια δύο ετών.

Η καμπάνια αυτή ήδη ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2007 στις ΗΠΑ για τα τρόφιμα και θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Παράλληλα, προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης εμβέλειας σε πόλεις που αποτελούν διεθνή επιχειρηματικά κέντρα, όπως είναι το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και η Μόσχα.

  • Στην αξιοποίηση της συγκυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο μέσα από δράσεις στοχευμένης προβολής στην ταχύτατα ανερχόμενη αγορά της Κίνας.

  • Στη συμμετοχή του ΟΠΕ σε προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

  • Επίσης, ο ΟΠΕ προγραμματίζει την υλοποίηση της πρωτοβουλίας Kerasma και στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο