Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Καλύτερη η ομάδα του 2008 από αυτή του 2004, σύμφωνα με τον Χαριστέα

Καλύτερη η ομάδα του 2008 από αυτή του 2004, σύμφωνα με τον Χαριστέα

Aκόμα καλύτερη από την ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004, θεωρεί πως είναι η Εθνική αυτή την περίοδο ο Αγγελος Χαριστέας. Ο διεθνής άσος, ο οποίος μίλησε στην ρωσική εφημερίδα Sport-Express, αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν θέσει οι παίκτες στο Euro 2008.

89

Aκόμα καλύτερη από την ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004, θεωρεί πως είναι η Εθνική αυτή την περίοδο ο Αγγελος Χαριστέας. Ο διεθνής άσος, ο οποίος μίλησε στην ρωσική εφημερίδα «Sport-Express», αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν θέσει οι παίκτες στο Euro 2008, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της Εθνικής Ρωσίας, Γκους Χίντινγκ.

«Πριν από 4 χρόνια είχαμε εξαιρετική ομάδα, αλλά χωρίς πολλές λύσεις στον πάγκο. Δεν ήταν τυχαίο ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έπαιζε η ίδια ενδεκάδα. Πλέον, ο Ρεχάγκελ έχει στη διάθεσή του περισσότερες λύσεις, μάλιστα μερικές φορές προβληματίζεται ποιους να ξεκινήσει και ποιους να αφήσει στον πάγκο. Ισως η τωρινή ομάδα δεν έχει την εμπειρία που είχε η Ελλάδα του 2004, αλλά σίγουρα έχει μεγαλύτερο ταλέντο.

Αν περάσουμε από τον όμιλο και χάσουμε στη συνέχεια από ένα δυνατό αντίπαλο, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Αλλά άμα στα προημιτελικά παίξουμε με έναν αντίπαλο που είναι του χεριού μας και δεν τα καταφέρουμε, θα υπάρξει απογοήτευση. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μας στο τουρνουά. Μπορεί για την πρωταθλήτρια Ευρώπης να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε πως δεν είμαστε ποδοσφαιρική υπερδύναμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Νυρεμβέργης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας και τον προπονητή της…

«Εχουμε μια… ιδιαίτερη σχέση με την εθνική Ρωσίας, διότι ήταν η μοναδική ομάδα που μας κέρδισε στο Euro 2004. Οι Ρώσοι δεν είχαν άγχος και κατάφεραν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι. Προηγήθηκαν νωρίς 2-0, αλλά ευτυχώς δεν δεχθήκαμε και τρίτο γκολ και πήραμε την πρόκριση. Η ομάδα σας έχει καλούς παίκτες που παλεύουν και μπορούν να έχουν επιτυχίες. Εχει νεαρούς παίκτες που θέλουν να δείξουν την αξία τους υπό τις οδηγίες του έμπειρου Γκους Χίντινκ.

Για μένα ο Χίντινκ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Η νίκη της Ρωσίας επί της Αγγλίας και η πρόκρισή της στην τελική φάση αποδεικνύει το ψηλό της επίπεδο. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος γιατί δεν υπάρχει αδύναμος αντίπαλος. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε στην πρεμιέρα τη Σουηδία. Θεωρώ ότι αν χάσεις στο πρώτο ματς, έχεις σχεδόν αποκλειστεί».

Ο διεθνής φορ μίλησε και για κάποια… στοιχήματα που έχει -και είχε- βάλει για την πορεία της ελληνικής ομάδας: «Με τον Ιβάν (Σαένκο – συμπαίκτης του στη Νυρεμβέργη) έχουμε πολύ καλές σχέσεις και όταν είχαμε έρθει στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τη Λάρισα, του χάρισα ένα σταυρό και αυτός μια ρωσική εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Μάλιστα, βάλαμε στοίχημα με τον βόσνιο συμπαίκτη μας Ζβέζνταν Μισίμοβιτς.

»Θα του δώσουμε 500 ευρώ αν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ρωσία αποκλειστούν στη φάση των ομίλων και αυτός θα μας πληρώσει αν περάσουν στα προημιτελικά και οι δύο ομάδες. Θα δούμε. Πριν από τέσσερα χρόνια είχα βάλει ένα παρόμοιο στοίχημα με τους τότε συμπαίκτες μου στη Βέρντερ, Μικού και Κλάζνιτς. Και οι δύο υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν θα κερδίσει ούτε έναν αγώνα στο Euro, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies