Οι σωτήριες για την ομάδα του επεμβάσεις, στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, ανέδειξαν τον Αντώνη Νικοπολίδη MVP της 16ης αγωνιστικής, στην ψηφοφορία που διεξάγει ο ΠΣΑΠ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού παρέλαβε την Παρασκευή το βραβείο από τα χέρια του ινδάλματός του, Νίκου Σαργκάνη και είπε για την ομάδα του: «Νομίζω ότι πήραμε το μάθημά μας». Λύθηκε το συμβόλαιο του Φακίνου. Π. Κόκκαλης: «Μεταγραφές τέλος»
Οι σωτήριες για την ομάδα του επεμβάσεις, στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, ανέδειξαν τον Αντώνη Νικοπολίδη MVP της 16ης αγωνιστικής, στην ψηφοφορία που διεξάγει ο ΠΣΑΠ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού παρέλαβε την Παρασκευή το βραβείο από τα χέρια του παλιού άσου της ομάδας και της Εθνικής, Νίκου Σαργκάνη.
«Ο,τι και να πω για τον Αντώνη, είναι λίγο. Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή που έχει και που χρειάζεται αυτή η θέση. Είναι παράδειγμα προς μίμηση» είπε μεταξύ άλλων το «φάντομ» της δεκαετίας του 1980 για να τεθεί στη συνέχεια το ερώτημα ποιός από τους δύο είναι καλύτερος.
«Ο Νίκος ήταν καλύτερος από μένα» απάντησε με τρόπο απόλυτο ο Νικοπολίδης και συνέχισε: «Τον θυμάμαι από μικρός και ήταν το ίνδαλμά μου. Ήμασταν συμπαίκτες για ένα χρόνο και ήταν από τους ανθρώπους που με ενέπνευσαν. Πολλά παιδιά ξεκίνησαν την καριέρα τους βλέποντας τον Σαργκάνη. Εκανε τη θέση ανταγωνιστική και προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο επίπεδό του».
Στη συνέχεια ο τωρινός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το πότε σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
«Ας μην κοιτάζουμε πότε θα σταματήσω, ας κοιτάζουμε πώς παίζω και αν παίζω καλά» ήταν η απάντησή του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομάδα του λέγοντας:
«Το ευτύχημα είναι ότι φέτος έχουμε κάνει πολλούς θριάμβους, βάζοντας μέσα και τα παιχνίδια του Champions League και την πρόκριση. Νομίζω ότι πήραμε το μάθημά μας. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο, όπου δεν χωράνε απώλειες και αυτό το έχουμε όλοι καταλάβει».
Λύθηκε το συμβόλαιο του Φακίνου
Οταν πριν από δύο χρόνια είχε αποκτηθεί ο -τότε- 16χρονος Γιαννούλης Φακίνος, όλοι στον Ολυμπιακό μιλούσαν για επένδυση μέλλοντος, ποντάροντας στο ταλέντο του νεαρού. Σήμερα όλα αυτά έχουν ξεχαστεί, ο τότε θόρυβος στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» γύρω από το όνομά του έχει σβήσει και ο 18χρονος Φακίνος αποτελεί παρελθόν για την πειραϊκή ομάδα, χωρίς να αγωνιστεί αυτά τα δύο χρόνια ούτε ένα λεπτό σε παιχνίδι πρωταθλήματος.
Οπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, με τους «ερυθρόλευκους» να τού εύχονται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και τον ίδιο να δηλώνει: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για όσα η ομάδα μου πρόσφερε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα».
Στον αγωνιστικό τομέα, δεν του έφταναν όλα τ΄ άλλα προβλήματα του Τάκη Λεμονή, προέκυψε άλλο ένα και μάλιστα με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχει «χτυπηθεί» από ίωση και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί μεθαύριο στο Παγκρήτιο απέναντι στον ΟΦΗ. Σήμερα ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο. Ο Λεντέσμα ακολούθησε πρόγραμμα στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, το ίδιο και ο Νε, ενώ θεραπεία έκαναν οι νεαροί Ματσούκας και Παπαδόπουλος. Από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα απουσιάσουν και οι επίσης τραυματίες Ραούλ Μπράβο, Ντομί.
Τουλάχιστον ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει τον Ιεροκλή Στολτίδη στη διάθεσή του, ενώ κανονικά με την ομάδα προπονήθηκαν οι Λούα Λούα και Τοροσίδης. Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με προπόνηση που θα γίνει στις 11 π.μ.
* Φιλικό παιχνίδι με τον Ηλυσιακό θα δώσει ο Ολυμπιακός την Τρίτη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Ο αγώνας, που θα είναι ανοικτός για τους φιλάθλους και τα Μ.Μ.Ε., θα αρχίσει στις 14:00.
* Το Σάββατο 9/2/08 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7.
Π. Κόκκαλης: «Μεταγραφές τέλος»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη. Κατά τη διάρκειά του, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η θριαμβευτική πρόκριση επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η προσήλωση και προσπάθεια όλων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, το Δ.Σ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη στάση των φιλάθλων της ομάδας στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό -παρά την ένταση που συνήθως επικρατεί σ΄ αυτές τις αναμετρήσεις-. Καταδίκασε κάθε σχετικό κρούσμα βίας. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη δημιουργία της νέας Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης Ποδοσφαιρικών Ομάδων, η οποία θα συνεργάζεται με την FIFA και την UEFA για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τέλος, έγινε αναφορά στην κακή απόδοση των παρατηρητών διαιτησίας και εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Πέτρο Κόκκαλη, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στη Σούπερ Λίγκα.
Σε δηλώσεις του ο Πέτρος Κόκκαλης, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έγινε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς και εκφράστηκαν τα συγχαρητήρια όλων μας για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ επικεντρωθήκαμε στον κυρίαρχο στόχο μας από εδώ και στο εξής, που είναι το πρωτάθλημα και η διατήρηση των πρωτείων. Επίσης, ενημερώθηκε από εμένα το Δ.Σ. και με εξουσιοδότησε να πάω τη Δευτέρα στη Γενεύη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων που θα γίνει εκεί Δευτέρα και Τρίτη.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στους συνδέσμους και τη λειτουργία τους, ενόψει μάλιστα του νέου νομοσχεδίου, και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί. Ειδικότερα σταθήκαμε στη βελτίωσή τους και την πολύ καλή πραγματικά κατάσταση που επικρατεί στους αγώνες που γίνονται στο γήπεδο Καραϊσκάκη και μάλιστα σε δύσκολα παιχνίδια, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στα ελληνικά ντέρμπι. Εκφράστηκε η αίσθηση ότι πάμε πολύ καλά στον τομέα αυτό, με τη δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι και συνεχώς. Τέλος, αποφασίσαμε να θέσουμε στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα θέμα για την, κατά τη γνώμη μας, κακή απόδοση των παρατηρητών διαιτησίας, που είναι ευθύνη της Σούπερ Λίγκα και στην οποία κι εμείς συμμετέχουμε. Το συζητήσαμε εκτενώς αυτό το θέμα των παρατηρητών. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το πώς κάνουμε αυτή την αρμοδιότητα που μας έχει εκχωρήσει η ΕΠΟ και θα το θέσουμε το θέμα αυτό».
Μιλώντας πιο αναλυτικά για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων, επεσήμανε: «Είναι μία ιστορική στιγμή, όπως είπε και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Μετά από αρκετά χρόνια ευθυγραμμίζονται και συνεργάζονται επίσημα η UEFA, η FIFA και οι σύλλογοι. Δημιουργείται ένα νέο σώμα, ένα νομικό πρόσωπο, που θα εκπροσωπεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αυτή η συνεργασία είχε διαταραχθεί εδώ και πολλά χρόνια, επομένως είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς τώρα αποκαθίσταται».
Στο τέλος ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά και η απάντησή του ήταν: «Οταν λέμε έχουμε τελειώσει, εννοούμε πως έχουμε τελειώσει. Και με το πάρε και με το δώσε».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.