Η Primera Division επιστρέφει στη δράση το Σαββατοκύριακο με δυνατά παιχνίδια. Το σεβιγιάνικο ντέρμπι ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μπέτις κλέβει την παράσταση, ενώ το δεύτερο τοπικό ντέρμπι διεξάγεται ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λεβάντε. Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Σαραγόσα, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απέναντι στη Μαγιόρκα.
Η Primera Division επιστρέφει στη δράση το Σαββατοκύριακο με δυνατά παιχνίδια να υπόσχονται πλούσιο θέαμα. Το σεβιγιάνικο ντέρμπι ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μπέτις κλέβει την παράσταση, ενώ το δεύτερο τοπικό ντέρμπι διεξάγεται ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λεβάντε. Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Σαραγόσα, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απέναντι στη Μαγιόρκα. Ντέρμπι για… Champions League ανάμεσα σε Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ.
Το σεβιγιάνικο ντέρμπι ανάμεσα στη Σεβίλη και την Μπέτις δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Primera Division. Οι δύο ομάδες ακολουθούν ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά, παρ` όλα αυτά, το σύνολο του Πάκο Τσαπάρο παραμένει στη 17η θέση της βαθμολογίας.
«Ο Τσαπάρο μας έδωσε πολλά. Όλοι στην ομάδα είναι ενωμένοι και η αναμέτρηση με τη Σεβίλλη θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θα είναι τρεις ευπρόσδεκτοι βαθμοί για εμάς», δήλωσε ο Μέγι.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σεβίλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, κάλεσε τους παίκτες του να διδαχθούν από το παιχνίδι με την Ντένια για το Copa del Rey, όταν, αν και είχαν πάρει προβάδισμα με 2-0, βρέθηκαν να χάνουν με 2-3 και χρειάστηκαν δύο γκολ στο 88’ και τις καθυστερήσεις για να πάρουν την πρόκριση στους 16 του θεσμού:
«Το ταπεινωτικό μάθημα που μας έδωσε η Ντένια μας απέδειξε πώς πρέπει να παίζουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και αυτό πρέπει να κάνουμε και την Κυριακή».
Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να διατηρήσει το προβάδισμα των 7 βαθμών που έχει έναντι των αντιπάλων της υποδεχόμενη τη Σαραγόσα. Ο Αριεν Ρόμπεν, μετά το γκολ του απέναντι στην Αλικάντε, ελπίζει σε θέση βασικού:
«Νιώθω σε πολύ καλή φόρμα μετά την επιστροφή μου από τον τελευταίο μου τραυματισμό και είμαι έτοιμος να παίξω περισσότερο. Χρειάζομαι να παίζω όλο και περισσότερο και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξαναγίνω ο παίκτης που ήμουν πριν».
Από την πλευρά της, η Σαραγόσα θα έχει στη διάθεσή της τον… κακό δαίμονα των «Μερένγκες», Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα Κυπέλλου με την Ποντεβέντρα, αλλά τελικά είδε την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αποσύρει την κόκκινη κάρτα.
Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Μαγιόρκα θέλοντας να κλείσει την ψαλίδα από τη Ρεάλ. Ο Φρανκ Ράικαρντ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ροναλντίνιο ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο. Αντίθετα, στην αποστολή επιστρέφει ο Τιερί Ανρί.
Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής διεξάγεται ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τη Βιγιαρεάλ. Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν εξαιρετικές πορείες στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, με την Εσπανιόλ παραμένει αήττητη για 13 συνεχόμενους αγώνες.
«Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα που παίζουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στην έδρα τους. Εχουν πολλούς καλούς παίκτες και αυτή τη στιγμή είναι τρίτοι στο πρωτάθλημα, οπότε γνωρίζουμε πόσο δύσκολο θα είναι. Αλλά κι εμείς έχουμε την ποιότητα και τη δυναμική κι αυτό θέλουμε να αποδείξουμε», τόνισε ο Ρομπέρτ Πιρές.
Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» θα παραταχθεί χωρίς τον Νιχάτ Καχβετσί, που ταλαιπωρείται από μυϊκό πρόβλημα στο δεξί του πόδι.
Τέλος, τοπικό ντέρμπι διεξάγεται και ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λεβάντε στο Μεστάγια. Οι Νυχτερίδες πραγματοποιούν απογοητευτικές εμφανίσεις και έχουν υποχωρήσει στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 7 βαθμούς.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.