ΜαγειρικήΜαγειρέψτε με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από βιολογικά καταστήματα και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα), (δείτε τον κατάλογο στα παρακάτω links: www.bionews.gr/shops.htm, και www.bionews.gr/companies.htm.).Γίνετε ωμογάφοι.Η Ωμοφαγία είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης, δηλαδή λήψη τροφής όπως μας την έδωσε η φύση. Είναι υγεία για εμάς, για τα παιδιά μας και για το […]
Μαγειρέψτε με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από βιολογικά καταστήματα και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα), (δείτε τον κατάλογο στα παρακάτω links: www.bionews.gr/shops.htm, και www.bionews.gr/companies.htm.). Γίνετε ωμογάφοι. Η Ωμοφαγία είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης, δηλαδή λήψη τροφής όπως μας την έδωσε η φύση. Είναι υγεία για εμάς, για τα παιδιά μας και για το σπίτι μας –τον πλανήτη Γη. Φτιάξτε λοιπόν υγιεινά και γευστικά μενού με ωμά λαχανικά και χορταρικά, αφού προμηθευτείτε διάφορες συσκευές που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Σας παραθέτουμε δύο συνταγές γλυκών με υλικά βιολογικής καλλιέργειας¨
Τάρτα ανανά
Υλικά για μια μερίδα 1 ροδέλα ανανά ½ αβοκάντο Λίγο φασόλι βανίλιας το χτυπάμε με το γουδί να γίνει σκόνη 1 κουταλιά της σούπας μέλι 3-4 κάσιους για γαρνιτούρα
Παρασκευή Βάζετε σε ένα πιατάκι τον ανανά για βάση. Χτυπάτε τον αβοκάντο με το μέλι και το φασόλι της βανίλιας να γίνει μια σφιχτή κρέμα και απλώνετε πάνω από τον ανανά σαν να ήταν τάρτα γαρνίρετε με τα κάσιους και βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεί η κρέμα και σερβίρετε.
Mouse σοκολάτα
Υλικά Για δυο μερίδες
1 κανονικό αβοκάντο 1 μπανάνα 2 ½ κουταλιές μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι αναποφλοίωτο 1 κουταλιά κακάο βιολογικής καλλιέργειας η χαρουπόσκονη Λίγο φασόλι βανίλιας τριμμένο (προαιρετικό)
Παρασκευή Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά εκτός της μπανάνας καλά μέχρι να γίνουν μια κρέμα σφιχτή. Ψιλοκόβουμε την μπανάνα η την κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε μια στρώση μπανάνα στα 2 μπωλ μια στρώση μους μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί η κρέμα και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια. Τα μαραίνουμε όλα σε νερό (1 λίτρο)και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλύδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο και σκεπάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά, αφήνοντάς το περιεχόμενό του να σιγοβράσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι (ή τον χυμό του λεμονιού). Αφαιρούμε από την σούπα την δάφνη, τη φλύδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο λάδι.
Κριθαράκι
Υλικά: 1 πακέτο κριθαράκι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι χυμό από μία ντομάτα λάδι, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε νερό ζεματίζουμε το κρεμμύδι. Το νερό που βάζουμε θα πρέπει να είναι αρκετό για να βράσει το κριθαράκι. Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το χυμό της ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις γίνει ρίχνουμε το λάδο και το πιπέρι.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας