Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μαγειρική

ΜαγειρικήΜαγειρέψτε με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από βιολογικά καταστήματα και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα), (δείτε τον κατάλογο στα παρακάτω links: www.bionews.gr/shops.htm, και www.bionews.gr/companies.htm.).Γίνετε ωμογάφοι.Η Ωμοφαγία είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης, δηλαδή λήψη τροφής όπως μας την έδωσε η φύση. Είναι υγεία για εμάς, για τα παιδιά μας και για το […]

Μαγειρική

Μαγειρέψτε με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από βιολογικά καταστήματα και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα), (δείτε τον κατάλογο στα παρακάτω links: www.bionews.gr/shops.htm, και www.bionews.gr/companies.htm.).
Γίνετε ωμογάφοι.
Η Ωμοφαγία είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης, δηλαδή λήψη τροφής όπως μας την έδωσε η φύση. Είναι υγεία για εμάς, για τα παιδιά μας και για το σπίτι μας –τον πλανήτη Γη. Φτιάξτε λοιπόν υγιεινά και γευστικά μενού με ωμά λαχανικά και χορταρικά, αφού προμηθευτείτε διάφορες συσκευές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Σας παραθέτουμε δύο συνταγές γλυκών με υλικά βιολογικής καλλιέργειας¨

Τάρτα ανανά

Υλικά για μια μερίδα
1 ροδέλα ανανά
½ αβοκάντο
Λίγο φασόλι βανίλιας το χτυπάμε με το γουδί να γίνει σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3-4 κάσιους για γαρνιτούρα

Παρασκευή
Βάζετε σε ένα πιατάκι τον ανανά για βάση. Χτυπάτε τον αβοκάντο με το μέλι
και το φασόλι της βανίλιας να γίνει μια σφιχτή κρέμα και απλώνετε πάνω από
τον ανανά σαν να ήταν τάρτα γαρνίρετε με τα κάσιους και βάζετε για 1 ώρα
στο ψυγείο να σταθεί η κρέμα και σερβίρετε.

Mouse σοκολάτα

Υλικά
Για δυο μερίδες

1 κανονικό αβοκάντο
1 μπανάνα
2 ½ κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι αναποφλοίωτο
1 κουταλιά κακάο βιολογικής καλλιέργειας η χαρουπόσκονη
Λίγο φασόλι βανίλιας τριμμένο (προαιρετικό)

Παρασκευή
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά εκτός της μπανάνας καλά μέχρι να γίνουν μια
κρέμα σφιχτή. Ψιλοκόβουμε την μπανάνα η την κόβουμε σε ροδέλες και
ρίχνουμε μια στρώση μπανάνα στα 2 μπωλ μια στρώση μους μέχρι να μας
τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί η κρέμα και σερβίρουμε.

Χωριάτικη πατατόσουπα

Υλικά:
5 πατάτες
2 καρότα
200 γρ. σελινόριζες
1 πράσο
1 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
1 φύλλο δάφνης
1 κομμάτι φλύδα λεμονιού
1 ματσάκι σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια. Τα μαραίνουμε όλα σε νερό (1 λίτρο)και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλύδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο και σκεπάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά, αφήνοντάς το περιεχόμενό του να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι (ή τον χυμό του λεμονιού). Αφαιρούμε από την σούπα την δάφνη, τη φλύδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο λάδι.

Κριθαράκι

Υλικά:
1 πακέτο κριθαράκι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
χυμό από μία ντομάτα
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε νερό ζεματίζουμε το κρεμμύδι. Το νερό που βάζουμε θα πρέπει να είναι αρκετό για να βράσει το κριθαράκι. Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το χυμό της ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις γίνει ρίχνουμε το λάδο και το πιπέρι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο