Καταγγελίες για 1.740 κενά στα σχολεία δύο μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς
Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που φτάνουν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τις 1.740 θέσεις, κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την υποχρηματοδότηση της παιδείας από την κυβέρνηση κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν πως οι ελλείψεις καθηγητών, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, φτάνουν τις 1.740, ενώ η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση υπονομεύει και ακυρώνει το εκπαιδευτικό έργο.
«Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και η μουσική, αισθητική και ξενόγλωσση αγωγή κατέχουν τα θλιβερά πρωτεία στην έλλειψη διδασκόντων» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Παρά τις πομπώδεις κατά καιρούς διακηρύξεις της, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει ως πρώτη εθνική προτεραιότητα την παιδεία, διότι ο ταξικός προσανατολισμός της δεν της επιτρέπει να την αντιμετωπίσει ως κοινωνικό αγαθό καθολικής απόλαυσης» τονίζουν.
Οι 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον κ. Στυλιανίδη σε ποιες άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να καλυφθεί άμεσα το σύνολο των κενών στα γυμνάσια και λύκεια με διδάσκοντες.
Προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι, για το σχολικό έτος 2007-2008, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 65 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, 206 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και 23 ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας