Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μεθυσμένοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν από ηλεκτροπληξία

Μεθυσμένοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν από ηλεκτροπληξία

Έξι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν όταν έπεσαν μεθυσμένοι και έξαλλοι πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ανακοίνωσε τοπική υπηρεσία σε χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας. Τα παχύδερμα είχαν μεθύσει με μπύρα ρυζιού που βρήκαν σε ένα χωριό.

36

Έξι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν όταν έπεσαν μεθυσμένοι και έξαλλοι πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ανακοίνωσε τοπική υπηρεσία σε χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας.

Σχεδόν 40 ελέφαντες πλησίασαν την Παρασκευή το χωριό Τσαντάν Νουκάτ αναζητώντας τροφή. Μερικοί βρήκαν τη μπύρα ρυζιού που ζύμωναν οι χωρικοί σε πλαστικά και τσίγκινα δοχεία στις καλύβες τους, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας.

Τα παχύδερμα μέθυσαν από τη μπύρα, ξήλωσανφρενιασμέναέναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης και έπαθαν ηλεκτροπληξία από τα πεσμένα καλώδια.

«Θα είχαμε περισσότερες απώλειες αν οι χωρικοί δεν έδιωχναν τους [υπόλοιπους] ελέφαντες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η αγάπη των ελεφάντων για τη μπύρα είναι ευρέως γνωστή στη βορειοανατoλική Ινδία -τέσσερις ακόμα ελέφαντες στην περιοχή πέθαναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες πριν από τρία χρόνια.

Η βορειοανατολική Ινδία φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ασιατικών ελεφάντων στον κόσμο -μόνο στα κρατίδια Ασσαμ και Μεγκαλάια εκτιμάται ότι ζουν 7.000 άτομα.

«Είναι υπέροχο που έχουμε έναν τόσο τεράστιο αριθμό ελεφάντων, ωστόσο οι αυξανόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε ελέφαντες και ανθρώπους, έπειτα από τη συρρίκνωση του ενδιαιτήματός τους λόγω του αυξανόμενου ανθρώπινου πληθυσμού, είναι πραγματικός εφιάλτης» δήλωσε ο Πραντιούτ Μπορντόλοι, πρώην υπουργός Δασών και Περιβάλλοντος του Ασσαμ.

Οργισμένοι από τις συχνές επιδρομές των ελεφάντων, οι χωρικοί πολλές φορές τους δηλητηριάζουν ή τους σκοτώνουν με άλλα μέσα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν όμως ποδοπατηθεί από τα παχύδερμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο