Αποσύρει -ως ασύμφορη- την εισπνεόμενη ινσουλίνη η παρασκευάστρια εταιρία
Την -μοναδική στον κόσμο- εισπνεόμενη ινσουλίνη με την επωνυμία Exubera αποσύρει, όχι για λόγους ασφάλειας, αλλά ως ασύμφορη η παρασκευάστρια εταιρία Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Την -μοναδική στον κόσμο- εισπνεόμενη ινσουλίνη με την επωνυμία Exubera αποσύρει, όχι για λόγους ασφάλειας, αλλά ως ασύμφορη η παρασκευάστρια εταιρία Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη που κυκλοφόρησε στη χώρα μας τον Ιούνιο απαλλάσσει ομάδα διαβητικών από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.
Η Pfizer έκρινε ως ασύμφορη την παρασκευή της εισπνεόμενης ινσουλίνης, καθώς είχε περισσότερα έξοδα παρά έσοδα από τη διάθεσή της. Κι αυτό γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία διεθνώς δίσταζαν να συνταγογραφήσουν τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας ιδίως σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό διαβητικών όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.
Οι μοναδικές χώρες που το είχαν πετύχει ήταν η Ελλάδα και η Ιρλανδία, εντούτοις αυτές οι αγορές δεν ήταν αρκετές για να φέρουν κέρδη στην εταιρεία, η οποία αποφάσισε να αποσύρει το προϊόν από την παγκόσμια αγορά.
Για τους Έλληνες διαβητικούς που είχαν μπει σε θεραπεία με εισπνεόμενη ινσουλίνη, η εταιρεία διευκρινίζει ότι θα διαθέτει το προϊόν για τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε να μπορέσουν και πάλι να περάσουν με ασφάλεια στη θεραπεία με ενέσεις ινσουλίνης.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.