Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια καταγράφουν κέρδη την Τρίτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια καταγράφουν κέρδη την Τρίτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,78% στις 4.168,59 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Οι επενδυτές αναμένουν ακόμη την ομιλία του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι στο Βερολίνο στις 17:00 ώρα Ελλάδος.
Η Eni σκαρφαλώνει υψηλότερα κατά 1,3% στα 25,20 ευρώ και η Total σημειώνει άνοδο 1,1% στα 55,11 ευρώ, καθώς η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται κοντά στα ιστορικά υψηλά εν αναμονή των αποφάσεωγν του ΟΠΕΚ για την παραγωγή.
Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, καθώς αξιωματούχοι της Fed άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει ανάγκη για χαμηλότερα επιτόκια.
Έτσι, υποχωρούν και οι τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.
Ενδεικτικό του -βραχυπρόθεσμα- καλού κλίματος στην αγορά είναι και το γεγονός ότι υποχώρησε το ρίσκο για διακράτηση εταιρεικών ομολόγων, όπως δείχνει η αγορά των credit-default swaps.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1% στις 6.195,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,90% στις 5.434,76 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,67% στις 7.424,81 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.877,67 μονάδες με κέρδη 0,71%.