Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τα αιτήματα κατά «της ακρίβειας, της άδικης φορολογικής πολιτικής και της λιτότητας».

27

Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τα αιτήματα κατά «της ακρίβειας, της άδικης φορολογικής πολιτικής και της λιτότητας».

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέματα που αφορούν το Ασφαλιστικό, την ελληνική οικονομία και το πλαίσιο διεκδικήσεων της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Την Κυριακή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «τα μεγάλα και σοβαρά οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων επιβάλουν την μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο αγωνιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων. Η ακρίβεια, η ανεργία, η άδικη φορολογική πολιτική και η λιτότητα είναι τα κυρίαρχα προβλήματα για τα οποία οι εργαζόμενοι βγάζουν κόκκινη κάρτα».

»Οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, πλήρη και σταθερή απασχόληση, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επιστροφή όλων των χρημάτων σ’ όλα τα ταμεία, τιμωρία των ενόχων!»

»Τα αιτήματα μας είναι πανεργατικά, γι αυτό ενώνουν και ενεργοποιούν όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας οι οποίοι θα δώσουν ενωτικό και αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου».

Απεργία πείνας, έξω από την πύλη της ΔΕΘ ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την Παρασκευή, στις 2.30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, με αίτημα την «εξομάλυνση του εργασιακού κλίματος στην εταιρεία» καθώς, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου, διώκoνται συνδικαλιστές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και οι αστυνομικοί. Στην ανακοίωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι απρεπείς προσπάθειες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ορισμένων άλλων παραγόντων να επηρεάσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 με σαφή στόχευση την υποστολή της σημαίας του αγώνα, προφανώς παζαρεύοντας την αξιοπρέπειεά μας, έπεσαν στο κενό.»

Εκκλήσεις για ηρεμία

Έκκληση στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να διαφυλάξουν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις απηύθυνε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά τα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης ενώ ζήτησε το επόμενο δεκαήμερο να μην χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Από την πλευρά του και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τόνισε ότι «η Διεθνής Έκθεση είναι η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης. Είναι το δεκαήμερο που η Θεσσαλονίκη γίνεται επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο