Ο «στρατηγός άνεμος» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, λέει ο Β.Πολύδωρας
«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα.
«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα.
Αυτή τη φορά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή», ωστόσο είπε ότι στις έρευνες παίρνει μέρος η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξετάζοντας τις ενδείξεις, τις μαρτυρίες και τα ευρήματα.
Ήδη, για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός ατόμου στη Ζαχάρω Ηλείας, ενός ατόμου στη Λακωνία, τεσσάρων ατόμων στα Στύρα Εύβοιας και ενός ατόμου στην Ξάνθη. Κατηγορίες για εμπρησμούς έχουν απαγγελθεί σε 33 άτομα από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του, την Κυριακή, στις πληγείσες περιοχές είδε ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, αλλά το Δευτέρα λόγω ανέμου η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο.
Ακόμη, είπε ότι θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων στα μέτωπα της Ολυμπίας, της Μεσσηνίας, της Ανδρίτσαινας και της Εύβοιας.
Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ στις προσπάθειες υποστήριξης του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Εκτός του κ. Πολύδωρα παρόντες ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αν.Δημοσχάκης και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.
Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη προς το προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, προκειμένου να ενταθούν στο έπακρο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές και οι προσπάθειες των υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται δίπλα του την Πολιτεία.
Από την πλευρά του, ο κ. Πολύδωρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι όλο το προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως πράττει και θα πράττει το καθήκον του.
Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Τρίπολη. Εκτός από την Περιφερειάρχη Αγγέλα Αβούρη, παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κορομάντζος, ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αποφασίστηκε ο Στρατός να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, τις περιπολίες και την περιφρούρηση.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα