Η κακή ποιότητα ύπνου σχετίζεται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά προσχολικής ηλικίας
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα ύπνου είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και κακή ποιότητα ζωής από τα παιδιά χωρίς δυσκολίες στον ύπνο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα ύπνου είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και κακή ποιότητα ζωής από τα παιδιά χωρίς δυσκολίες στον ύπνο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Ερευνητές του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων της Βικτόρια στην Αυστραλία με επικεφαλής την Δρ Χαρριετ Χιτσκοκ μελέτησε 4.983 οικογένειες που συμμετείχαν σε εθνική μελέτη για την υγεία των παιδιών.
Σχεδόν το 20% των παιδιών είχαν ήπια προβλήματα ύπνου, ενώ σχεδόν το 14% είχαν μέτρια έως σοβαρά προβλήματα ύπνου. Τα προβλήματα περιελάμβαναν την υπνοβασία, σε ποσοστό 18% και τη δυσκολία ύπνωσης σε ποσοστό περίπου 13%.
Τα παιδιά με μέτρια έως σοβαρά προβλήματα ύπνου είχαν 12πλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, ενώ είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί τραυματισμό που χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.
Η δυσκολία ύπνωσης και η κόπωση όταν ξυπνούσαν το πρωί ήταν οι δυσκολίες που συσχετίστηκε περισσότερο με τα προβλήματα συμπεριφοράς και την κακή ποιότητα ζωής.
Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν σχέση μεταξύ προβλημάτων ύπνου και των λεκτικών ικανοτήτων των παιδιών.
Επιστημονικά τεκμηριωμένες στρατηγικές μπορούν να συντελέσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου που αντιμετωπίζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η σωστή αντιμετώπιση μπορεί να συντελέσει σε σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής, συμπεριφορά και μειωμένο κίνδυνο τραυματισμών.
health.in.gr
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442