Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Καταστροφές εν πλω από οπαδούς της ΑΕΚ που επέστρεψαν από το Ηράκλειο

Καταστροφές εν πλω από οπαδούς της ΑΕΚ που επέστρεψαν από το Ηράκλειο

«Γυαλιά-καρφιά» έκαναν τις αίθουσες επιβατών του πλοίου «Ιεράπετρα» οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι επέστρεφαν με αυτό στο λιμάνι της Ραφήνας από το Ηράκλειο, μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν. Τραυματίες ένα μέλος πληρώματος και ένας άνδρας του Λιμενικού.

38

«Γυαλιά-καρφιά» έκαναν τις αίθουσες επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ιεράπετρα» οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε αυτό λίγο μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναφορά των αξιωματικών του πλοίου, που απέπλευσε στις 22:00 από το Ηράκλειο με 687 επιβάτες, οι νεαροί κυρίως οπαδοί της ΑΕΚ, λίγο μετά τον απόπλου και χωρίς να υπάρχει λόγος, άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στα μπαρ και στα σαλόνια του πλοίου, ενώ στις εκκλήσεις των μελών του πληρώματος απαντούσαν με υβριστικές φράσεις.

Πάντα σύμφωνα με τους υπευθύνους του πλοίου «Ιεράπετρα», που είχε ναυλωθεί από τη διοίκηση της ΑΕΚ, οι ζημιές είναι εκτεταμένες, αφού συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένα μέλος του πληρώματος.

Το πλοίο έφτασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Ραφήνας, και, μόλις έδεσε, οπαδοί άρχισαν να πετούν στην προβλήτα, όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, διάφορα αντικείμενα και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας άνδρας του Λιμενικού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης, προσήχθησαν εννέα άτομα, ενώ συνελήφθησαν ένας 22χρονος και ένας 19χρονος για πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο, ένας 30χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του αιχμηρό αντικείμενο (σιδερόβεργα) και ένας 21χρονος για ρίψη φωτοβολίδας από το πλοίο, από την οποία τραυματίσθηκε άνδρας του Λιμενικού.

Ο τραυματισθείς ναυτικός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΚΑΤ, ενώ ο άνδρας του Λιμενικού, που έχει υποστεί κάταγμα κνήμης, νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από τα όσα ισχυρίστηκαν οπαδοί της ΑΕΚ, αιτία για τα επεισόδια αποτέλεσε το γεγονός ότι πλήρωσαν ακριβό εισιτήριο, χωρίς να έχουν καμπίνα και φαγητό.

Η ΠΑΕ ζήτησε να γίνουν συλληψεις και ρίχνει ευθύνες στις αρχές

Ευθύνες στις λιμενικές αρχές επιρρίπτει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Όταν έγινε γνωστό ότι γίνονται επεισόδιο στο πλοίο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαΐδης με επιστολή προς το Λιμεναρχείο και προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, ζήτησε από τους υπεύθυνους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην κατέβει κανένας οπαδός από το «Ιεράπετρα» και να γίνουν συλλήψεις.

Δυσαρεστημένος με τα όσα έγιναν, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Γιώργος Ρόκκας δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η ευθύνη προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία «βαραίνει» την ΠΑΕ, αλλά δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες και στις λιμενικές αρχές:

«Λυπάμαι γιατί για ακόμα μία φορά δεν έγινε τίποτα απολύτως και αποχώρησαν άνθρωποι, οι οποίοι εγκλημάτησαν σε βάρος ενός άλλου ανθρώπου και σε άψυχα αντικείμενα.

» Στις 02.30 επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, ζητώντας αυστηρά μέτρα, ώστε να υπάρξουν συλλήψεις. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, βλέπουμε ότι δεν έγινε τίποτα.

» Σαράντα – πενήντα άτομα δημιούργησαν τα επεισόδια και αυτό έκανε πιο εύκολα τα πράγματα. Η ευθύνη είναι του Λιμεναρχείου και όχι της Αστυνομίας. Εμείς έχουμε την ευθύνη προς την πλοικτήτρια εταιρεία, αλλά θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου».

Ορφανός: Η αλητεία δεν έχει όρια

Για «αλητεία» κάποιων έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια στο πλοίο «Ιεράπετρα». Τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Τα επεισόδια δεν έγιναν με αφορμή τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος. Η διοργάνωση του ήταν εξαιρετική. Είδαμε ένα καλό αγώνα, γκολ, ευκαιρίες, καλή συμπεριφορά των φιλάθλων.

» Η αλητεία δεν έχει όρια και εκδηλώνεται οπουδήποτε. Έτσι εκδηλώθηκε μέσα στο πλοίο. Η Πολιτεία θα είναι αδυσώπητη σε αυτούς, που προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο