Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εγγύηση για την ειρήνη οι ισχυροί διατλαντικοί δεσμοί, σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι

Εγγύηση για την ειρήνη οι ισχυροί διατλαντικοί δεσμοί, σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι

Μία ενωμένη Ευρώπη αντίπαλος των ΗΠΑ θα ήταν επικίνδυνη, υποστήριξε ο Σ.Μπερλουσκόνι, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Οι διατλαντικοί δεσμοί πρέπει να μείνουν ισχυροί υποστήριξε, λέγοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται την Αμερική και η Αμερική την Ευρώπη.

37

Μία ενωμένη Ευρώπη που θα αντιτίθεται στις ΗΠΑ θα ήταν επικίνδυνη για όλον τον κόσμο, ισχυρίστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στην κοινή σύνοδο των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε κατά του ευρωπαϊκού απομονωτισμού, τονίζοντας πως μόνον μία διατλαντική συμμαχία μπορεί να εξασφαλίσει ασφάλεια κι ελευθερία.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο που δύναται να αποτελέσει μία ενωμένη Ευρώπη όταν στοχεύει να καθορίσει μία δική της ταυτότητα αντίθετη προς αυτήν της Αμερικής» τόνισε ο «Καβαλιέρε», επαναλαμβάνοντας την ακλόνητη πίστη του σε μία «μεγάλη συμμαχία που θα προστατεύει τα σύνορά της» από τις επιθέσεις ακραίων οργανώσεων.

Είπε πως «είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουν ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τις ΗΠΑ με την ΕΕ» και προανήγγειλε διπλωματική εκστρατεία για να παραμείνουν ισχυροί οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

«Είναι τόσο ισχυρή τούτη η πεποίθησή μου που με ώθησε να αναλάβω μία μακρόπνοη διπλωματική και πολιτική πρωτοβουλία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου για να εξασφαλίσω πως η ΕΕ δεν θα αποδυναμώσει τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ ως αντίδραση στα γεγονότα στο Ιράκ» ανέφερε.

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραμείνει ο κύριος οργανισμός που θα εγγυάται την ασφάλεια, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό. «Η ανάπτυξη ευρωπαϊκής άμυνας θα πρέπει να είναι συμπληρωματική προς αυτήν του ΝΑΤΟ, τόνισε.

«Η διαφωνία, ή ακόμη χειρότερα, η αντιπαλότητα ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη θα είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και θα δυναμιτίσει την ασφάλεια και την ευημερία όλου του κόσμου» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «η Δύση είναι και θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο Δύσεις. Η Ευρώπη χρειάζεται την Αμερική και η Αμερική χρειάζεται την Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο