Αποφυλακίζονται περισσότεροι από 2.000 ισλαμιστές πρώην μαχητές στην Αλγερία
Περισσότεροι από 2.000 ισλαμιστές πρώην μαχητές αποφυλακίζονται στην Αλγερία βάσει σχεδίου αμνηστίας που στοχεύει στην προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης έπειτα από την πολυετή εσωτερική σύρραξη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του αλγερινού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Περισσότεροι από 2.000 ισλαμιστές πρώην μαχητές αποφυλακίζονται στην Αλγερία βάσει σχεδίου αμνηστίας που στοχεύει στην προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης έπειτα από την πολυετή εσωτερική σύρραξη, ανακοινώθηκε διά στόματος αξιωματούχου του αλγερινού υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Θα είναι περισσότεροι από 2.000 όσοι θα αποφυλακισθούν με βάση τη χάρτα για την ειρήνη και την εθνική συμφιλίωση» δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο Αλγερινός αξιωματούχος Αμπντελ Καντέρ Σαχράουϊ.
Σχολιαστής της κρατικής ραδιοφωνίας ανέφερε από πλευράς του ότι η αποφυλάκιση των ισλαμιστών θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Το Reuters σημειώνει πως η αποφυλάκιση κρατουμένων, των περισσότερων που απελευθερώνονται από την εποχή που ξέσπασε το εμφύλιος το 1992, αποτελεί κρίσιμη δοκιμασία για την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει σταθερότητα στο γιγάντιο βορειοαφρικανικό κράτος που θεωρείται ευρέως ότι έχει σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.