Οι λάτρεις του κρασιού έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες
Λονδίνο: Οι λάτρεις του κρασιού έχουν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες από τα άτομα που προτιμούν να πίνουν μπύρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Λονδίνο: Οι λάτρεις του κρασιού έχουν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες από τα άτομα που προτιμούν να πίνουν μπύρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Κοπεγχάγης με επικεφαλής τον Δρ Μόρτεν Γκρομπεκ μελέτησε 3,5 εκατομμύρια συναλλαγές σούπερ μάρκετ και διαπίστωσε ότι οι πελάτες που αγόραζαν κρασί έτειναν να προτιμούν περισσότερο τα φρούτα, τα λαχανικά, τις ελιές, τα τυριά με λίγα λιπαρά, τα πουλερικά και το ελαιόλαδο συγκριτικά με τους λάτρεις της μπύρας που αγόραζαν συνήθως έτοιμα γεύματα, αναψυκτικά, πατατάκια, σακχαρώδη, λουκάνικα, βούτυρο ή μαργαρίνη και αρνίσιο και χοιρινό κρέας.
Αν και το δείγμα της μελέτης ήταν Δανοί, μελέτες από την Αμερική και τη Γαλλία έχουν τα ίδια αποτελέσματα.
Μάλιστα οι πότες κρασιού έτειναν να είναι μορφωμένοι, υγιείς και αδύνατοι, συνήθως μεσήλικες γυναίκες που έπιναν μέτριες ποσότητες ενώ οι καταναλωτές μπύρας ήταν λιγότερο μορφωμένοι, υγιείς νεαροί άνδρες με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.