Παράνομες …βόλτες τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και την Κυριακή
Και την Κυριακή επέκτειναν πλέον οι Τούρκοι τις καθημερινές συνήθειές τους στο Αιγαίο. Είκοσι τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο πολλαπλών ρόλων προέβησαν σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και σε έξι παραβιάσεις.
Και την Κυριακή επέκτειναν πλέον οι Τούρκοι τις καθημερινές συνήθειές τους στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά, 24 τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο πολλαπλών ρόλων προέβησαν σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Όπως έγινε γνωστό, οκτώ από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν φωτογραφικά Phantom II, ναυτικής συνεργασίας, ενώ επτά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν αεροναυτική άσκηση στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.