Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Από τις 28 Αυγούστου 2005 έως τις 14 Μαΐου 2006 το επόμενο πρωτάθλημα της Α Εθνικής

Από τις 28 Αυγούστου 2005 έως τις 14 Μαΐου 2006 το επόμενο πρωτάθλημα της Α Εθνικής

Στις 28 Αυγούστου θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα της Α Εθνικής και θα λήξει στις 14 Μαΐου 2006, με την ελπίδα η εθνική μας να έχει προκριθεί στο μουντιάλ της Γερμανίας. Αυτό αποφάσισε η ΕΠΑΕ, που ενέκρινε τη διεξαγωγή League Cup με ψήφους 14 υπέρ και 4 κατά.

66

Στις 14 Μαΐου του 2006 θα ολοκληρωθεί το επόμενο πρωτάθλημα Α Εθνικής, καθώς η ΕΠΑΕ έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του Οτο Ρεχάγκελ.

Με την ελπίδα ότι η εθνική μας ομάδα θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, που ξεκινά στις 9 Ιουνίου 2006, και ο Ομοσπονδιακός προπονητής είχε ζητήσει το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μείνει αρκετός χρόνος προετοιμασίας για τους διεθνείς.

Βέβαια, η πλειοψηφία των μελών της εθνικής ανδρών αγωνίζονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν (ή έχουν ήδη πάρει) οι διοργανώτριες αρχές στην Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία κλπ.

Έτσι, το πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 2005 – 2006 θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου 2006 και η εθνική να έχει περίπου τρεις εβδομάδες περιθώριο να προετοιμαστεί επαρκώς, δεδομένου ότι θα έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στις 32 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Παράλληλα το ΔΣ της ΕΠΑΕ πήρε τις εξής αποφάσεις:

– Ενέκρινε ομόφωνα την επέκταση διαδικασιών αντιντόπινγκ κοντρόλ σε αγώνες Α και Β Εθνικής Κατηγορίας.

– Ενέκρινε τη διοργάνωση του LEAGUE CUP για την περίοδο 2005-2006 με ψήφους 14 υπέρ (Πρόεδρος ΕΠΑΕ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμ., Αρης, Ηρακλής, Ιωνικός, Καλλιθέα, Κέρκυρα, Αιγάλεω, Ακράτητος, Καλαμάτα, Προοδευτική, Ηλυσιακός), τέσσερις κατά (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Ξάνθη), δύο υπό προϋποθέσεις (Καβάλα, Εθνικός / Α.Ο. Μάνης, είναι υπέρ της διοργάνωσης εφόσον συμμετάσχουν ομάδες Γ Εθνικής) και μία «παρών» (ΕΠΟ).

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Χαλκηδόνα, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου.

– Ενέκρινε ομόφωνα τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Νέων, από την Ε.Π.Α.Ε., της περιόδου 2005-2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies