Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Την έκπληξή της εξέφρασε η IAAF για την αθώωση των Κεντέρη-Θάνου

Την έκπληξή της εξέφρασε η IAAF για την αθώωση των Κεντέρη-Θάνου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αντέδρασε άμεσα στην απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Mε ανακοίνωσή της εξέφρασε την έκπληξή της για την μη τιμωρία των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου αναφορικά με το τρίτο non show τους σε ντόπινγκ κοντρόλ.

26

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αντέδρασε άμεσα στην απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Mε ανακοίνωσή της εξέφρασε την έκπληξή της για την μη τιμωρία των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου αναφορικά με το τρίτο non show τους σε ντόπινγκ κοντρόλ.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Η IAAF καταγράφει την απόφαση να αποκλείσει τον προπονητή Χρήστο τζέκο για τέσσερα χρόνια, αλλά έμεινε έκπληκτη μαθαίνοντας οτι οι σπρίντερ Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου αθωώθηκαν των κατηγοριών, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησαν να αποφύγουν ντόπινγκ κοντρόλς.

Η ΙΑΑF πλέον κοιτάει μπροστά αναμένοντας την αναλυτική απόφαση σε αγγλικό κέιμενο, και αυτό προσεκτικά θα ληφθεί υπ όψιν από την πειθαρχική επιτροπή της.

Η IAAF τότε θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή αν θα απορρίψει την απόφαση, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)».

Δυσαρεστημένος από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της WADA, Ντικ Πάουντ. «Δεν ακούγεται σαν το αποτέλεσμα που έπρεπε να περιμένουν όλοι» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Και προσέθεσε: «Θα περιμένουμε την IAAF. Αυτή έχει τον πρώτο λόγο και, κρίνοντας από την ανακοίνωσή της, ούτε αυτή φαίνεται ενθουσιασμένη με την απόφαση. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει η IAAF και από εκεί και πέρα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο».

Από την πλευρά της ΔΟΕ, η εκπρόσωπός της, Ζιζέλ Ντέιβις, αρκέστηκε να δηλώσει: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΔΟΕ είχε σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα (κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), όταν οι δύο αθλητές επέλεξαν να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις τους. Από το σημείο αυτό και μετά, επέλεξαν να αποκλείσουν τους εαυτούς τους».



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies